,,We hebben hier superjaren gehad!”

27 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Jan en Richard Wezenberg, welke Hoevelaker kent ze niet? Behulpzaam en vriendelijk, altijd bereid om te helpen bij het tanken en altijd in voor een praatje. Vader Jan heeft zijn hele leven al aan de pomp gestaan. In Harderwijk 10 jaar bij Esso, 10 jaar bij Shell, 3 jaar bij BP en daarna 18 jaar zelfstandig in Hoevelaken. Jan: “Indertijd startte ik voor Demarol stations op. Op een gegeven moment kwam ik in Hoevelaken. Dat vond ik zo’n mooie locatie dat ik besloot om hier te blijven en het station zelf te bemannen.”

Wezenberg draagt na 18 jaar pompstation over HOEVELAKEN - Vanaf 1990 verkocht de familie Wezenberg uit Harderwijk de eerste liters brandstof aan de Westerdorpsstraat in Hoevelaken. Nu bijna 18 jaar later zijn ze met Gulf Nederland overeengekomen om de werkzaamheden op deze locatie te beëindigen. Zaterdag a.s. bemannen vader Jan (62)en zoon Richard Wezenberg (30) voor het laatst ‘hun’ pomp in Hoevelaken. Tijd voor een terugblik.

door Gerrit Steen

Praatpaal

“Ik begon met 600 liter in de week. Ik verkocht gelukkig ook kranten hier, dus als ik me verveelde kon ik altijd een krantje lezen. Maar het ging steeds beter, ik heb weken gehad dat er 100.000 liter verkocht werd. Het is niet de omzet die me de meeste voldoening gaf, maar het werkklimaat. De mensen in Hoevelaken geven je een stukje vertouwen, je bent een praatpaal en een sociaal werker tegelijk. Typerend voor Hoevelaken is ook de gemoedelijkheid.” Toevallig komt er net een klant binnen die een heerlijke taaipop aflevert. Jan: ”Kijk, dat bedoel ik nou, dat vind je toch nergens?”

Superjaren

Zoon Richard staat ook al 18 jaar aan de pomp. Richard: “Ik ben vanaf zijn 15e al begonnen in Hoevelaken. In eerste instantie de weekenden en daarna full time. We hebben hier 18 superjaren gedraaid. Geld verdienen kun je overal, maar in Hoevelaken hebben we wel een heel speciale band met de mensen opgebouwd. We hebben de kans gekregen om destijds ook in Harderwijk een station te beginnen. Dat werd eerst door andere mensen bemand, nu ga ik daar zelf diensten draaien. Ik heb altijd mijn vader geholpen, nu gaat mijn vader mij af en toe helpen. Er is niemand die zoveel ervaring heeft als hij!”

Genieten

Jan: “Ik heb nog nooit een dag gehad dat ik met tegenzin naar de pomp ging. Ik had er alleen de pest over in als ik ziek was. Maar ik ben ook 20 jaar niet op vakantie geweest, met het idee van dat ik de pomp toch niet in de steek kan laten. Ik ga nu wat meer leuke dingen met mijn vrouw doen, die is toch een hoop tekort gekomen. En af en toe mijn zoon helpen in Harderwijk!”

“Het is de bedoeling dat dit station een onbemand zelf-service pompstation wordt, dat is een nieuw concept van Gulf en het draagt de naam TinQ. Je kunt er met alle betaalkaarten betalen en er worden scherpe prijzen berekend. Wij staan er nog t/m zaterdag, dat is onze laatste dag. We blijven tot de laatste minuut en willen hierbij alle klanten en relaties bedanken voor hun vertouwen en de fijne samenwerking!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie