Barkrukken en bierglazen

27 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Over twee dagen, vrijdag 29 februari 2008, vindt de officiële opening van sporthal Corlaer plaats. Vroeger gebeurde zo’n opening in Niekark nog wel eens door iemand van het Huis van Oranje. In sporthal Strijland herinneren oude zwart-wit foto’s nog aan zo’n koninklijk Niekarks hoogtepunt dat decennia geleden plaatsvond. Nee, niets van dat alles, de prestigieuze sporthal Corlaer wordt officieel geopend door wethouder Theo Manten. Het is, ondanks serieuze suggesties die meer dan een jaar geleden in de raad werden gedaan, dus niet gelukt om Maxima naar Niekark te halen en haar een lintje te laten doorknippen. Dat scheelt behoorlijk, Manten of Maxima. Ik zou haast zeggen, Minima in plaats van Maxima, maar dat doe ik uiteraard niet. Benieuwd trouwens hoe Manten de sporthal zal openen. Hij zal heus wel iets spectaculairs in gedachten hebben. Een vol bierglas tegen de wand kapotsmijten, een barkruk door het raam gooien of binnen een minuut een fles champagne soldaat maken, zoiets zal het wel worden. Dat kun je Manten wel toevertrouwen.

De komst van deze sporthal heeft trouwens heel wat voeten in aarde gehad. Het had niet veel gescheeld of er zou een veel kleinere sportzaal zijn gekomen. De raad had daar bijna haar fiat aan gegeven maar haalde op het laatste moment bakzeil toen de sportverenigingen te kennen gaven dat dit een zinloze actie zou zijn. Een in allerijl in de zomermaanden gehouden onderzoek wees uit dat er wel degelijk behoefte was aan de komst van een sporthal.

Plots was toen de kogel door de kerk, of moet ik zeggen dat hij door de sporthal was. Toen kon het ineens niet meer op. Er zou een sporthal komen. Deze sporthal moest onder architectuur gebouwd worden en er werd een megabedrag van enkele miljoenen euro’s beschikbaar gesteld. Zelden zo’n rigoureuze omslag in de raad meegemaakt.

Dat doet me direct denken aan Bertie Lemstra. De vaak verguisde politica Bertie Lemstra. Zij heeft in die periode alles uit de kast gehaald om deze sporthal te realiseren en het debacle van een sportzaal te voorkomen. Ere wie ere toekomt. Bertie trok ten strijde, toonde zich in die tijd een politica die wel degelijk het spel wist te spelen, speelde het op haar manier en kreeg uiteindelijk haar zin. Bertie is bij de officiële opening ongetwijfeld een van de prominente gasten. Misschien kan ze Theo Manten wel helpen bij de opening, dan doen ze het samen. Doen we net of ze iemand van ons Koninklijk Huis is, dat heeft toch niemand door.

Cactus

Buiten werk ochtend met IVN

NIJKERK - Zaterdag 1 maart houdt Landschapsbeheer van het IVN weer een buiten-werk-ochtend. We doen onderhoud aan karakteristieke landschapselementen in het buitengebied van Nijkerk. Dit keer gaan we houtwallen snoeien op landgoed De Berencamp. Koffie drinken we in het landhuis.

Lekker samen buiten werken in een mooie omgeving in je eigen tempo. Meedoen? Om 09.00 uur verzamelen in de Salentijnse bocht t.o. de Salentijn; let op de IVN-vlag.

Contactadres: Rien Loman 033-2461854 of per e-mail: landschapsbeheer@ivn-nijkerk.nl Meer weten: www.ivn-nijkerk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie