Brandweer geeft kinderen dag van hun leven

20 februari 2008 om 00:00 Nieuws

St. De Opkikker uit Almere Haven bestaat bijna volledig uit vrijwilligers en heeft als doel om zieke kinderen, tijdens of tussen de behandeling in een ziekenhuis door, of die door de ernst of aard van hun aandoening uitzicht hebben op een langdurige behandeling, een fijne dag te bezorgen waarbij ook hun familie uitgenodigd is. De stichting werkt op indicatie en op verzoek van 11 ziekenhuizen die met hen samenwerken. Tal van organisaties werkten zaterdag belangeloos aan de Super Opkikkerdag mee. Zestien gezinnen hadden zich voor vier onderdelen ingeschreven. Gerrit de Groot, postcoördinator brandweer Korps Nijkerk, vertelt dat de brandweer voor de tweede keer aan deze dag meewerkte. De brandweer was aanwezig met een tankautospuit en hun collega’s van de brandweer Amsterdam met een hoogwerker. De kinderen kregen allemaal een mini-brandweeruniform en helm en mochten mee uitrukken om een brandje te blussen. Met de hoogwerker mochten de kinderen een poes uit de boom halen. ,,Er zijn kinderen die door hun handicap niet kunnen praten. Maar je kunt aan hen zien dat ze genieten. Het geeft een voldaan gevoel dat je deze kinderen iets kunt geven”, zegt De Groot.

NIJKERK – De brandweer Korps Nijkerk heeft zaterdag meegedaan aan de Super Opkikkerdag in Center Parcs De Eemhof in Zeewolde. St. De Opkikker verzorgt verwendagen voor langdurig zieke kinderen, van 0 – 17 jaar, en hun familie.

door Belinda van der Horst

Naast de brandweer waren er nog veel meer activiteiten, zoals koets rijden, beautysalon, dierenknuffelbungalow, drummen, streetdance/beatbox, chocolade maken en nog veel meer. Afsluitend vond er een miniconcert en buffet plaats. De gezinnen werden feestelijk uitgezwaaid met zwaailichten, sirenes en muziek. ,,Het was geweldig om mee te maken. Het was niet alleen de dag van hun leven voor de kinderen, maar ook voor ons”, zegt De Groot.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie