Concordia start jubileumjaar met receptie

6 februari 2008 om 00:00 Nieuws

Dat is exact op de oprichtingsdatum: op 2 februari 1948 werd in Nijkerkerveen vanuit Plaatselijk Belang de muziekvereniging Concordia opgericht. Na een voorzichtige start, een gestage groei en 60 jaar ups en downs is Concordia uitgegroeid tot een moderne muziekvereniging. Reden te meer om bij dit jubileum stil te staan. De receptie vond plaats in het verenigingsgebouw Concordia en werd door veel belangstellenden bezocht. Veel donateurs, sponsors, adverteerders, vertegenwoordigers van zusterverenigingen en diverse instanties gaven acte de présence om het bestuur geluk te wensen met het bereiken van deze mijlpaal.

NIJKERKERVEEN - Met een druk bezochte receptie ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan werd op zaterdag 2 februari door muziekvereniging Concordia Nijkerkerveen het jubileumjaar ingeluid.

De receptie was niet alleen gericht op de viering van het 60-jarig bestaan van Concordia. Ook werden een aantal leden gehuldigd en extra in het zonnetje gezet: Jan Walet, (trombone) Ab Walet (tuba), Rinus van Renselaar (bariton), Gerrit van Drie (bas) en Gerrit Guliker (tuba): leden van de eerste orde, die (met uitzondering van Gerrit Guliker, die om gezondheidsredenen niet meer muzikaal actief is) al 60 hun partijtje meespelen en nog steeds spelend lid zijn. Vanaf de oprichting in 1948 zijn zij lid en betrokken geweest bij het reilen en zeilen van de vereniging. Voor deze speciale gelegenheid was burgemeester Renkema van Nijkerk uitgenodigd om de jubilarissen te huldigen. Na een korte toespraak kregen deze bijzondere jubilarissen van hem de jubileumspeld opgestoken, en een oorkonde met een herinneringsbeeldje overhandigd. Na de huldiging van deze senioren was het de beurt aan de jongere generatie. De leeftijden binnen het fanfareorkest variëren van 10 tot 74, dus ook in de jongere geledingen van Concordia waren jubilarissen te vinden. Linda Kas (altsax) en Dorien van de Berg (hoorn) waren 12½ jaar lid. Beide dames kregen de jubileumspeld opgestoken en mochten een oorkonde en herinneringsbeeldje in ontvangst nemen. Ten slotte werd ook Roxenne Florijn gehuldigd vanwege haar 5-jarig lidmaatschap bij de majorettegroep.

Het bestuur kan terugkijken op een geslaagde receptie en tevreden zijn over de belangstelling. Er wordt momenteel volop gerepeteerd voor het jubileumconcert op donderdag 13 maart in Starlight.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie