Sparta Nijkerk naar vierde bekerronde

6 februari 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Sparta Nijkerk kwam zaterdag als enige voetbalvereniging in actie voor het bekerduel tegen DCS. In Zevenaar wonnen de Nijkerkers met 0-1 en plaatsten zich voor de vierde bekerronde.

et carnaval in Zevenaar werd even uitgesteld voor de ingelaste bekerwedstrijd in de derde ronde van de beker. Wel werd de aanvangstijd vervroegd naar het middaguur, zodat er niet teveel vertraging optrad. Met een klein beetje meer geluk en scherpte had de derdeklasser DCS zomaar een extra feestje kunnen vieren. Sparta Nijkerk deed niets teveel en won ‘gewoon’ met 0-1.

Het bereiken van de vierde ronde was op papier een formaliteit, maar DCS bleek toch een taaie tegenstander. Natuurlijk was Sparta Nijkerk beter, maar tot de laatste minuut had DCS zicht op een kleine of grotere stunt. Vlak na rust hield Sven Onland DCS zelfs persoonlijk nog van een voorsprong af in een één-op-één situatie. Tayfur Kahraman schoot halverwege de tweede helft de 0-1 binnen uit een vrije trap. Het wanhoopsoffensief van DCS leverde weinig groot gevaar op, maar de Nijkerkers verzuimden ook meer afstand te nemen.

Sparta Nijkerk plaatste zich terecht voor de vierde ronde, maar de uitvoering liet zaterdag toch te wensen over. De volgende tegenstander is het tweede team van HHC Hardenberg. Voor de optimisten onder de supporters alvast een voorzichtige opwarmer voor de wedstrijden om het algehele kampioenschap voor de amateurs aan het eind van dit seizoen tegen de hoofdmacht van deze club.

Bridge en Klaverjassen

HOEVELAKEN - Zondag 10 februari kan me weer komen Bridgen en Klaverjassen bij het Steunpunt Welzijn Ouderen Hoevelaken, recreatiezaal “De Kopperhof”, Sportweg 25 te Hoevelaken. Voor slechts 2,25 euro per persoon hebben deelnemers een gezellige bridge of klaverjasmiddag. Men hoeft geen lid te worden en ook niet aan te melden. Er wordt begonnen om precies 13.30 uur en om 17.00 uur wordt de middag afgesloten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie