Nieuwbouw Zilverschoon dichterbij

30 januari 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het college van Nijkerk stelt de gemeenteraad voor het bestemmingsplan ‘Zilverschoon, herziening verpleeghuislocatie’ gewijzigd vast te stellen. Daarmee kan de Stichting Zorggroep Laak en Eemhoven haar plannen om het streekverpleeghuis Zilverschoon grotendeels te vervangen door nieuwbouw, realiseren. In de periode dat het bestemmingsplan ter inzage heeft gelegen, zijn er twee zienswijzen ingediend op het plan. Het college heeft deze gedeeltelijk gehonoreerd. Naar aanleiding daarvan is het bestemmingsplan aangepast. De groenstrook achter de woningen aan de Henry Dunantlaan 7-19 blijft daardoor in stand. Als de gemeenteraad het aangepaste bestemmingsplan vaststelt, kan Zilverschoon uitbreiden en kan er nieuwbouw plaatsvinden op de locatie aan de Vetkamp.

Zilverschoon krijgt een nieuw hoofdgebouw, waarin de centrale zorg- en behandelingsvoorzieningen zijn ondergebracht. Dit gebouw vormt ook de centrale entree. Daarnaast komst een verzorgingscomplex met tien kleinschalige woningen langs de Vetkamp. Er wordt ook nog een appartementencomplex gerealiseerd, dat vergelijkbaar is met Zilverstaete. Aan de zijde van de Vetkamp heeft het gebouw zes lagen en aan de zijde van de Henry Dunantlaan vier bouwlagen. De twee verpleegafdelingen uit 1992 aan de achterzijde van het huidige gebouw blijven bestaan en worden aangesloten op het centrale voorzieningsgebouw in het hoofdgebouw. Het parkeren is voorzien op het terrein. De hoofdontsluiting van Zilverschoon is aan de Vetkamp. Het hele terrein krijgt een parkachtige uitstraling, met veel groen naarmate het dichter bij de wijk komt.

Als de gemeenteraad eind februari het aangepaste bestemmingsplan goedkeurt, moet de provincie nog instemmen. Daarna kan het bouwplan verder uitgewerkt worden en kan het hele project gefaseerd wordt uitgevoerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie