Flevo zwemt voor goede doel: Stichting Racen tegen kanker

23 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Aan de actie van Flevo is een goed doel verbonden. Een groot deel van de opbrengst is bestemd voor de Stichting Racen tegen kanker en voor de Vereniging Ouders, kinderen en kanker. Dat heeft een speciale reden. In december vorig jaar overleed één van de jeugdleden van Flevo, de achtjarige Joran den Boer aan kanker. Zijn ouders zetten zich in voor zowel de vereniging als de stichting. Flevo wil hen met deze sponsoractie helpen door een bijdrage te leveren. De Stichting Racen tegen kanker verzorgt jaarlijks evenementen voor gezinnen waar één van de kinderen kanker heeft. Zij kunnen daarmee even de zorgen van zich afzetten. Meer informatie over de Stichting Racen tegen kanker is te vinden op de website www.racentegenkanker.nl.

NIJKERK - De leden van zwem- en waterpolovereniging Flevo gaan op zaterdag 2 februari zwemmen voor het goede doel. De zwemmers willen zich laten sponsoren voor elk baantje dat zij zwemmen. Ze zijn al druk bezig sponsors te werven.

Goede jeugdopleiding

De leden van Flevo zijn nu druk bezig sponsors te werven om zoveel mogelijk geld voor Racen tegen kanker in te zamelen. Daarnaast is een deel van de opbrengst bestemd voor de activiteiten van de vereniging. De contributies worden zo laag mogelijk gehouden om iedereen in staat te stellen lid van de vereniging te worden. Maar de kosten voor de huur van het zwembad zijn hoog en slokken een groot deel van de inkomsten op. Flevo wil echter wel een gedegen jeugdopleiding in stand houden, zowel voor het zwemmen als voor het waterpolo. Daarvoor zijn goed opgeleide trainers nodig. Dat zijn vrijwilligers, maar de opleiding kost veel.

Sponsorzwemmen op 2 februari van 19 - 21 uur in Bad Bloemendal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie