Programmaraad in wording

23 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Twee weken geleden berichtte de Stad Nijkerk dat er onduidelijkheid was over de Programmaraad. Toen was de redactie niet bekend dat het bestuur van de lokale omroep al nieuwe leden had aangezocht. Ook de betreffende woordvoerder van het Commissariaat voor de Media was daarvan niet op de hoogte. Dat is niet verwonderlijk, want het Commissariaat is een grote organisatie. Wethouder Theo Manten was wel op de hoogte van het bestaan van de lijst, maar wist niet dat de lijst al was ingediend bij het Commissariaat. Daarom heeft hij daar geen mededelingen over gedaan. Volgens het bestuur van de omroep telt de nieuwe programmaraad meer leden dan voorheen.

NIJKERK - Het bestuur van OmroepN heeft nieuwe leden voor de Programmaraad aangezocht. De lijst met namen is ingediend bij het Commissariaat voor de Media, die beoordeelt of de raad voldoende representatief is voor de Nijkerkse samenleving. Daarmee zou de Programmaraad weer op volle sterkte komen. Als het Commissariaat instemt met de lijst kunnen de leden ter benoeming worden voorgedragen aan de gemeenteraad, die hen officieel in functie moet benoemen.

In hetzelfde artikel werd gewag gemaakt van een medewerker van de omroep met een betalingsachterstand. Dat was feitelijk onjuist. Het ging om een leverancier. Anders zou de indruk kunnen ontstaan dat de omroep financiële transacties onderhoudt met medewerkers.

Verder heeft het bestuur van OmroepN een verklaring gegeven over de financiële omstandigheden. ,,Er wordt geen subsidiegeld aangewend voor de kabelkrant of voor televisieuitzendingen. Gelden hiervoor komen rechtstreeks uit de inkomsten van de reclames op hetzelfde kanaal. De subsidies worden alleen verstrekt voor de radio en dat wordt verantwoord bij de gemeente Nijkerk. Het gaat niet om zakelijke transacties.”

advertentie
advertentie