Boer Dirk Jan trouwt Nijkerkse Petra

23 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Was overgrootmoeder Aaltje Bakker niet in Rotterdam achter gebleven in 1881, dan hadden er nu 75 nakomelingen van haar in Amerika gewoond en niet in Nederland. Dit is niet het verhaal van: “Als as meel was en water olie, dan aten we elke dag pannenkoek”. Nee, haar vader en moeder met haar acht broers en zussen zijn daadwerkelijk naar Amerika gegaan. Waar Aaltje later zelfs nog een broertje kreeg, Henri.

NIJKERK - Door het KRO-programma Boer zoekt vrouw (serie 2007) leerden boer Dirk Jan en en de Nijkerkse Petra Woudenberg elkaar kennen. Komende vrijdag treedt het stel in het Nijkerkse stadhuis in het huwelijk. Willy Klok-van Dasselaar, schrijfster van het boek Minse kieken, kende de geschiedenis van Petra en schrijft daarover in haar volgende boek. Voor deze gelegenheid een voorpublicatie. Tekst: Willy Klok - van Dasselaar

Als overgrootvader Hendrik Hogeveen alleen maar bijna twintig jaar getrouwd was geweest met Engeltje de Jong. Want die hadden geen kinderen. Als hij niet daarna trouwde met Gijsje van de Kamp en ze gezegend werden met zeven kinderen, had boer Dirk Jan niet in Nijkerk zijn Petra Woudenberg kunnen vinden. Ook dit is historisch een waar verhaal!

De familie Nagelhout

Laten we eerst kennis maken met de familie Nagelhout. De gebroeders Nagelhout waren boer en veehandelaren in `t Harde. Beide boeren genieten momenteel van de VUT. De vader van Dirk Jan is geboren in 1943, hij trouwde en samen kregen ze vier zoons, waaronder Dirk Jan(37). De jongste zoon woont in Doornspijk en wilde geen boer worden. De oudste twee daarin tegen wel. Omdat de mogelijkheden voor grotere boeren steeds moeilijker werden, dachten de gebroeders aan emigreren. Misschien naar Canada? Uiteindelijk werd het nu zo`n tien jaar geleden toch Frankrijk. Als eerste Nederlandse boeren vertrokken ze samen naar de Dordogne. Nu wonen er in de omliggende dorpjes veel meer Nederlandese boeren, maar toen nog niet. Zijn broer Henri trouwde vijf jaar geleden met de Limburgse Marjan. Dirk Jan bleef vrijgezel, tot zijn vrienden hem opgaven voor het populaire programma “Boer zoekt vrouw”. Sindsdien is de Franse boer een bekende Nederlander.

Wat eraan vooraf ging

Het was februari 2007 en Petra haar relatie was over en uit. De 33-jarige Petra Woudenberg was teleurgesteld. Met haar vriendinnen praatte ze hier over en het gesprek kwam bij het televisie programma Boer zoekt vrouw. Samen met vriendinnen werd de site bezocht en hier lazen ze een bericht dat ze op dat moment niet hadden verwacht. Boer Dirk Jan was met zijn vriend op wintersport geweest, in Oostenrijk en ze hadden het erg leuk gehad. En Merel dan, met haar twee kindertjes, die was toch meegegaan naar Frankrijk? Dat klopt, maar ze waren weer vertrokken en Dirk Jan was weer single. Op het forum van de site werd een oproep geplaatst om het mail-adres van Dirk Jan. En wie schetst haar verbazing, de volgende dag stond het adres op de SMS van haar zus. Petra ging mailen en hij reageerde met een heel leuke reaktie. Er gingen zo`n zes mailtjes heen en weer en bij de derde mail werd een foto meegestuurd van Petra. Maar een maand later kreeg Petra een mailtje van Dirk Jan. Hij schreef: ,,Ik heb een Nederlands meisje ontmoet in Frankrijk. Ik ga met haar uit en heeft geeft een goed gevoel.” Het was inmiddels juni en er kwam weer een mailtje van Dirk Jan. Het was uit met dat meisje en hij vroeg of Petra nog “single” was. De volgende dag kwam er weer een mailtje en hij wilde haar spreken. Petra was heel verrast en helemaal in de wolken. De volgende zondag zijn ze samen gaan bellen. Het klikte, het was heel leuk en het gaf een goed gevoel. Daarna is er veel gebeld en het derde weekend daarop is hij bij haar gekomen. Die zondag sloeg de vonk over, bij allebei! Ze hielden contact. In augustus is Petra negen dagen naar Frankrijk geweest. Er was dat weekend veel familie in Frankrijk en het klikte met broer Henri en schoonzus Marjan.

Eind oktober is het “verliefde koppel” voor fietsvakantie twee weken naar Cuba vertrokken. Na drie dagen had Petra het fietsen wel gehad en zijn ze daar maar mee gestopt. Van de verdere vakantie hebben beiden erg genoten. Gelukkig had niet Petra, maar Dirk Jan gevraagd of Petra ook een kinderwens had. Drie weken later kwam Petra erachter dat zij zwanger was. Beiden vonden het “super leuk”. Ook vader Nagelhout was erg blij, hij had zich al bijna neergelegd bij het feit dat hij misschien wel geen opa worden zou. In november werd besloten te gaan trouwen.

Trouwen in Nijkerk

Op vrijdag 25 januari 2008 hopen ze elkaar het “ja-woord” te geven. Misschien denken ze er beiden wel achter: “ja, heel graag”. Daarna gaat het lopende naar de Havenaer, bij Kade 10, in de bovenzaal zal de bruidstaart aangesneden worden, koffie gedronken en alvast “geproost”! Daarna wordt de warme maaltijd opgediend en daarna is het groot feest. Hiervoor wordt weer afgedaald naar het Engelse Straatje in de Havenaer. Ook de andere boeren van serie twee van het TV programma zijn uitgenodigd. Want die horen erbij.

Daarna hopen ze heel snel te vertrekken naar Frankrijk en dan de babykamer inrichten. Want in juni hoopt het kersverse bruidspaar op gezinsuitbreiding.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie