Voorrang bij inschrijving Flitstriathlon

16 januari 2008 om 00:00 Nieuws

De Flitstriathlon wordt voor de dertiende keer georganiseerd en is uitgegroeid tot een aansprekend evenement. ,,Triatleten uit de wijde omtrek tonen belangstelling voor onze wedstrijd”, aldus Han van Nieuwenhuizen van de organisatie. ,,Het maximaal aantal aanmeldingen is de laatste jaren binnen vijf dagen bereikt. Vaak hoorden we Nijkerkers die mee hadden willen doen, maar dat het maximum was bereikt, voordat zij zich konden aanmelden.”

Aantrekkelijk evenement voor publiek NIJKERK - De Flitstriathlon, alweer de dertiende in de succesvolle historie, vindt dit jaar plaats op woensdagavond 4 juni. Dit jaar kunnen ook 36 teams deelnemen, waarbij teams van verschillende atleten de drie onderdelen afleggen. De belangstelling voor de Flitstriathlon is de laatste jaren zo groot dat dit jaar is besloten Nijkerkers de mogelijkheid te geven zich eerder aan te melden. Het beoogde doel is hetzelfde flitsende evenement met meer deelnemers uit de gemeente Nijkerk.

Voorinschrijving

Op basis van deze vragen, is er voor deelnemers uit de gemeente Nijkerk de mogelijkheid tot voorinschrijving. Zij kunnen zich vanaf 14 januari tot 1 februari inschrijven bij Ridder Tweewielers in Nijkerk, de hoofdsponsor van het evenement. Daarna start de inschrijving voor iedereen via de website. ,,We geven zo meer Nijkerkers de mogelijkheid deel te nemen. Ook voor onze vereniging levert dit voordelen op, want als meer Nijkerkers kennis maken met de sport, hebben we eerder kans op nieuwe leden. Daarbij wordt het aantrekkelijker voor locale sponsoren én verwachten we nog meer publiek te trekken voor de sportwedstrijd.”

Serieus en aantrekkelijk

De Ridder Tweewielers Flitstriathlon, zoals de officiële naam luidt, valt onder de Atletiek Vereniging Nijkerk. De organisatie blijft even strak en serieus als in de eerdere edities, maar het evenement wordt voor het publiek aantrekkelijker. Door gebruik te maken van elektronische tijdwaarneming van championship zijn de tijden sneller bekend en nauwkeuriger en tevens is het hardloopparcours aangepast. De 400 meter zwemmen en het 20 km fietsparcours blijven hetzelfde. ,,De 5 km wordt dit jaar gelopen op de Bloemendaalseweg. Het publiek kan de atleten zo volgen en aanmoedigen, omdat ze vaker langskomen.”

De Flitstriathlon kan niet ongelimiteerd deelnemers toelaten. Dit jaar zijn 36 plaatsen gereserveerd voor de topserie, waarbij deze toppers tegelijk starten. Nieuw is het onderdeel waarbij 36 teams kunnen meedoen. De drie onderdelen worden dan door verschillende atleten afgelegd. ,,Zo wordt de wedstrijd ook voor de meer gespecialiseerde atleten aantrekkelijk.” De overige ruim tweehonderd individuele triatleten maken het deelnemersveld compleet, waarmee de organisatie een mooi evenement verwacht. ,,Deze Flitstriathlon wordt naar verwachting nóg leuker als er veel Nijkerkers aan meedoen en die gelegenheid geven we met de voorinschrijving.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie