Crescendo huldigt ‘zilveren’ lid

16 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Bij de huldiging kreeg Gerry de Haan als dank voor 25 jaar trouwe dienst en inzet een legpenning en een oorkonde uit handen van Arie van der Kraaij, afgevaardigde van de regio Gelderland van de Nederlandse Organisatie Voor Accordeon en Mondharmonica (Novam).

Dertigjarig bestaan gevierd met miniconcert PUTTEN - Accordeonvereniging Crescendo bestaat dertig jaar en dat vierde de vereniging afgelopen woensdag met een miniconcert in het theater van de Gabriëlschool. Tijdens dit concert werd een van de leden, Gerry de Haan-Hop, gehuldigd omdat zij 25 jaar lid is van de vereniging.

Gerry heeft bijna al die 25 jaar accordeon gespeeld, tot zij een paar jaar geleden haar accordeon terzijde moest zetten omdat zij door problemen met de ogen de muziek niet meer kon lezen. Maar ze bleef bij de vereniging en ging het slagwerk versterken. Nu ondersteunt Gerry de drummer met de tamboerijn of sambaballen. Ze voelt zich echt in haar element bij Crescendo en denkt er nog lang niet over om te stoppen. ,,Ik ben een echt verenigingsbeest”, zegt ze. Overigens kwam deze huldiging voor haar als volslagen verrassing.

Bea van Eldik, secretaris van Crescendo, gaf Gerry als dank voor al haar inzet in de afgelopen jaren een kettinkje met een bedeltje in de vorm van een accordeon. ,,Nu heb je toch altijd je accordeon bij je”, zei Van Eldik toen ze het kettinkje om Gerry’s hals hing. Ze typeerde haar als een actief en trouw lid, die altijd klaar staat om de handen uit de mouwen te steken.

Gerry de Haan woont in Nijkerk en reist al 25 jaar op en neer om naar de repetities en uitvoeringen van Crescendo te komen. Omdat ze zelf niet meer kan autorijden, wordt ze de laatste jaren gebracht en gehaald door haar man Jerry, die overigens ook accordeon heeft gespeeld, twintig jaar lid is geweest van Crescendo, maar vijf jaar geleden is gestopt.

Crescendo is opgericht op 4 januari 1978. Een paar jaar geleden dreigde de vereniging ten onder te gaan door gebrek aan leden, maar na een doorstart werd de vereniging nieuw leven ingeblazen. Op het moment zijn er tien leden, en nieuwe leden zijn uitermate welkom, benadrukte secretaris Bea van Eldik in haar openingswoord.

Omdat Crescendo naar eigen zeggen een minivereniging is, was ook de bevriende zustervereniging Rapsodie uit Barneveld uitgenodigd om mee te spelen met dit jubileumconcert. Vijftien accordeonisten en twee slagwerkers speelden een gevarieerd programma voor de donateurs die waren uitgenodigd. De muzikanten stonden onder leiding van Sonja Veer, dirigente van beide verenigingen. De gespeelde nummers waren een mengeling van populair en klassiek. Hollandse liedjes als ‘Droomland’ en ‘Wielewaal’ werden afgewisseld met filmmuziek als ‘Bright Eyes’ en zeemansliedjes als ‘Kleine café aan de haven’. Om de vriendschap tussen beide accordeonverenigingen te accentueren, speelde het gezelschap het nummer ‘Friends for Ever’, een stuk van Jacob de Haan, bewerkt voor accordeon. En speciaal voor Gerry speelden ze haar lievelingsnummer ‘Stay with me’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie