Gastgezinnen gezocht voor Amerikanen

9 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Jaarlijks is er een jongerenuitwisseling, maar eens in de 4 jaar krijgen wij een groep met wat ouderen op bezoek. Zowel voor de gasten als voor de gastgezinnen is dit een unieke belevenis. Je maakt op een heel bijzondere wijze kennis met elkaar, omdat je in een gastgezin wordt ondergebracht. Voor de Amerikanen geeft de aangegeven periode een extra dimensie omdat men kennis maakt met typisch Nederlandse zaken als Koninginnedag, de Dodenherdenking en de viering van de Bevrijdingsdag.

NIJKERK - In de periode tussen 26 april en 6 mei heten wij weer een groep Amerikanen uit Schenectady welkom in Nijkerk. Het is al voor de zesde keer dat een groep volwassenen uit Schenectady een bezoek aan Nijkerk brengt. Even zovele keren maakten Nijkerkers kennis met onze Amerikaanse zusterstad.

Nederland heeft naast het genoemde heel wat te bieden. In het programma zullen bezoeken aan Amsterdam, Den Haag en de Keukenhof zeker worden opgenomen. Vrijwilligers onder de gastgezinnen zullen als begeleiders optreden.

De intensieve contacten tussen Nijkerk en Schenectady ontstonden in 1984 toen wethouder Goos Terschegget met zijn zeilboot naar Amerika voer en via de Hudsonrivier Schenectady bereikte. De stad Schenectady werd in de 17e eeuw gesticht door de Nijkerker Arendt van Curler. Boerderij Corlaar was zijn geboorteplek. De hele nieuwe wijk Corlaar is naar deze boerderij genoemd. Het eerste contact tussen beide steden werd gelegd in 1906 toen ter gelegenheid van de Hudson-herdenkingen een bronzen herinneringsplaquette werd aangeboden, die nog altijd terug te vinden is in de hal onder de toren van de Grote Kerk.

Belangstellenden kunnen zich opgeven bij mevrouw Truus Doornhof, Nieuwe Kerkstraat 57a, 3864 EB Nijkerkerveen, tel. 257 16 46, e-mail: truusdoornhof@hotmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie