Mistige jaarwisseling

2 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Het was vooral mistig. Hoog afgeschoten vuurpijlen verdwenen dan ook uit het zicht, wat de pret van het afsteken van vuurwerk verminderde. Bovendien werd de mist verergerd door de laaghangende kruitdampen, waardoor het zicht op sommige plaatsen sterk werd verminderd.

NIJKERK/ NIJKERKERVEEN/ HOEVELAKEN - De jaarwisseling is in de hele gemeente rustig en onder mistige omstandigheden verlopen. Wel moest de brandweer enkel malen uitrukken voor een paar brandjes.

Nieuwjaarsfeesten

In Hoevelaken werd het nieuwjaarsfeest in De Haen door ruim 800 Hoevelakers bezocht. De organisatoren spraken van een groot succes. Het feest duurde tot diep in de nacht. Een verslag hiervan op pagina 9.

Ook in Nijkerkerveen was een nieuwjaarsfeest georganiseerd in De Baggelaar. Maar veel inwoners van het dorp waagden zich niet naar buiten vanwege de mistige omstandigheden. Het feest in De Baggelaar werd dan ook matig bezocht. Leden van Platform Nijkerkerveen hielden wel toezicht rond de kerkgebouwen, waar in de vooravond kerkdiensten werden gehouden, zodat ook deze diensten in alle rust konden worden gehouden.

Brandjes

De brandweer moest enkele malen in actie komen voor enkele kleinere buitenbrandjes. Aan het Huijgenserf in Hoevelaken was omstreeks 00:40 uur een schuurbrand.

De politie sprak van een rustige jaarwisseling en maakt geen melding van ernstige ongeregeldheden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie