Opbrengst Goed Doel Diner besteed

2 januari 2008 om 00:00 Nieuws

De overhandiging vond plaats op het terrein in De Glind waar de tuinen zijn uitgezet. De berging is zo opgezet dat het ook goed kan worden gebruikt als schuilplaats voor de kinderen en begeleiders als tijdens de tuinactiviteiten een buitje valt. Enkele kinderen van het jeugddorp hadden voor de berging een opstelling gemaakt om op een leuke manier de Lions te bedanken voor hun inspanningen.

HOEVELAKEN - Op 13 december hebben enkele leden van de Lions Club Hoevelaken in aanwezigheid van diverse kinderen van het Jeugddorp “De Glind” de gewenste additionele tuingereedschappen en de inmiddels opgebouwde berging voor de tuingereedschappen aan de leiders van het Tuinenproject overhandigd.

De gelden voor de tuingereedschappen en berging zijn in april van het afgelopen jaar bijeengebracht door middel van het Goed Doel Diner dat de Lions Club samen met Hotel/Restaurant “De Klepperman” in Hoevelaken hebben georganiseerd.

Jeugddorp De Glind

In Jeugddorp De Glind (Gemeente Barneveld), op nog geen 10 km van Hoevelaken/Nijkerk, wonen ruim 120 kinderen die permanent extra begeleiding en aandacht nodig hebben in gezinshuizen en leefgroepen van de Vereniging Bredervoort. Daarnaast krijgen zij met zo’n 180 kinderen van buiten speciaal onderwijs op de J.H. Donnerschool ter plaatse. Deze kinderen zijn doorgaans gezond van lijf en leden maar kampen met ernstige sociaal-emotionele problemen, ontwikkelingsstoornissen of met stoornissen in het autistisch spectrum. In ‘De Glind’ wordt daaraan zeer intensief aandacht besteed.

Leertherapie

Een van de leertherapieën die voor deze kinderen is ontwikkeld, is het “Tuinenproject”. Jaarlijks wordt in groepsverband een terrein ingericht met tuintjes. Het blijkt in alle eenvoud een uitstekende manier om deze kinderen te leren samenwerken en zorg en aandacht te geven aan elkaar en aan de natuur. De tuinen zijn in een cirkelvorm opgezet zodat er een goede toezicht gehouden kan worden op de groepen die daar actief zijn, terwijl de kinderen een duidelijke betrokkenheid hebben met hun groepsgenoten in de eigen kring! Voor dit project was additionele gereedschap en een goede berging nodig wat door de actie van de Lions is gerealiseerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie