Startersleningen ook voor De Meijnts

27 december 2007 om 00:00 Nieuws

Voor de nieuwbouw in de Terrassen, waarvan de bouw op 12 december officieel werd gestart was al een budget van 250.000 euro beschikbaar gesteld door de gemeente. Dat gaat nu ook voor de nieuwbouw in de Meijnts gebeuren. Wethouder Renger Walet: ,,Er is veel vraag naar startersleningen en daarom willen we die nu ook mogelijk maken voor het komende nieuwbouwproject in de Meinsstraat We kunnen daarmee een categorie mensen helpen, die zonder deze leningen geen woning zouden kunnen kopen. Nu zijn zij daar wel toe in staat.”

NIJKERK – Starters op de woningmarkt hebben het moeilijk en krijgen daarom een steuntje in de rug van de gemeente in de vorm van een starterslening.

Een starterslening is een renteloze lening van maximaal 39.000 euro. De renteloze periode is maximaal drie jaar. Als het inkomen van de koper(s) na die periode is gestegen moet over deze lening deels rente en aflossing worden betaald. Als de eigenaren het appartement later verkopen, moet de lening worden terugbetaald.

Jan-Pieter Redert van makelaarskantoor Meeùs, de verkopende makelaar, somt de voorwaarden op waaraan kopers moeten voldoen om voor een starterslening in aanmerking te komen: ,,Het gaat om jonge mensen tussen de 18 en 35 jaar met een inkomen dat niet hoger is dan 38.750 euro. De appartementen mogen niet duurder zijn dan 181.512 euro.

Voor de Terrassen zijn al startersleningen verstrekt. Walet: ,,Het budget dat de gemeenteraad heeft gegeven zal wel volledig worden gebruikt. De gemeente wil de kansen voor jonge mensen om een eigen huis te kopen vergroten. Voor jonge starters is dat moeilijk met de nog steeds stijgende huizenprijzen.”

Meer informatie is te verkrijgen bij Meeùs Makelaars (033-2451114) en bij de publiekswinkel van de gemeente Nijkerk (33-2472222)

Rijbewijs kwijt

NIJKERK - Het rijbewijs van een 47-jarige Nijkerkse automobilist werd ingevorderd, nadat hij vrijdagavond (rond 22.25 uur) in een sloot aan de Bunschoterweg in zijn woonplaats was gereden. Een ademtest wees uit dat de man onder invloed verkeerde (ongeveer 2,12 promille). De man gaf ook aan te hebben gedronken. De Nijkerker kreeg tevens een rijverbod van elf uur opgelegd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie