Winkel/lunchroom in oude postkantoor

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Philadephia Zorg Utrecht wil graag in het voormalige postkantoor aan de Kleterstraat een winkel annex lunchroom vestigen en heeft daarvoor medewerking gevraagd aan het college om de bestemming van het pand te wijzigen. Het college wil daar aan meewerken en start een vrijstellingsprocedure volgens artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Philadelphia legt zich erop toe cliënten met een verstandelijke beperking of een arbeidsbeperking te ondersteunen om zelfstandig vorm en invulling aan hun leven te geven. In de winkel/lunchroom zullen cliënten van Philadelphia een zinvolle dagbesteding vinden. De cliënten, allen met een binding aan Nijkerk, gaan onder begeleiding in de winkel/lunchroom werken en worden ondersteund door werkbegeleiders van Philadelphia.

Elders functioneren al dergelijke lunchrooms. ‘s Heerenloo exploiteert met succes een lunchroom in Ermelo.

Het college wil hieraan meewerken omdat het project een zinvolle dagbesteding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking, die op de arbeidsmarkt weinig kansen hebben.

De lunchroom, die dagelijks, behalve op zondag, geopend zal zijn tussen 10-19 uur, krijgt een kindvriendelijke uitstraling en biedt de mogelijkheid voor koffie en thee, lunchen en de mogelijkheid om verjaardagsfeestjes te vieren.

advertentie
advertentie