Derde klasse B

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

IJSSELMEERVOGELS - SPARTA NIJKERK 1-4

Afgetekende winst op IJsselmeervogels NIJKERK/NIJKERKERVEEN/HOEVELAKEN - Het was zaterdag een superdag voor Sparta Nijkerk. Zelf wonnen ze in Spakenburg van IJsselmeervogels en alle andere concurrenten verloren. Het winterkampioenschap begint nu nadrukkelijk naar meer te smaken. Veensche Boys behaalde in Aalten in de slotfase een punt tegen AZSV, terwijl NSC op eigen veld verloor van DVS’33. Hoevelaken won nu wel in Lelystad van Unicum en gaat daarmee met een goed gevoel de winter in.

NIJKERK - Er stond zaterdag veel op het spel voor de Nijkerkers in het treffen tegen de heersende zaterdagkampioen. De concurrenten Spakenburg en IJsselmeervogels waren namelijk dicht genaderd en Sparta Nijkerk zou niet mogen verliezen om de koppositie te behouden.

Na de winst in de openingswedstrijd van het seizoen zoude de Nijkerkers waarschijnlijk een getergde tegenstander treffen, die uit was op eerherstel. Voordat de Vogels echter aanstalten konden maken, stond Sparta Nijkerk al op voorsprong. Een te korte terugkopbal werd door Niels Buijtenhuis onderschept en omgezet in de 0-1. Deze snelle achterstand was een mentale dreun voor IJsselmeervogels, die binnen het kwartier nog een klap te verwerken kregen. Opnieuw Buijtenhuis zette Sparta Nijkerk op een comfortabele 0-2.

Vogels lamgeslagen

De Vogels wilden de achterstand wel ongedaan maken en hadden ook veel balbezit, maar de echte overtuiging en kunde ontbrak. De aansluitingstreffer van Christiaan Opschoor was niet meer dan een frommelgoal, maar betekende wel een hernieuwde spanning. Een spanning die nog voor rust werd weggewerkt door Raoul Henar. Zijn 1-3 gaf Sparta Nijkerk weer een goede steun voor de tweede helft.

Als de Vogels nog plannen hadden, werden die al snel in de tweede helft door Stefan Frederiksen weggevaagd. Een mooie lob betekende de 1-4 en de voortijdige beslissing. IJsselmeervogels was verslagen. De achterban van de Vogels roerde zich tegen trainer Van den Ham. De spelers waren dusdanig aangeslagen dat van een offensief geen sprake was. Een grotere overwinning voor Sparta Nijkerk behoorde zeker tot de mogelijkheden, maar het bleef bij 1-4.

Winterkampioen

Een klinkende overwinning die uitbundig werd gevierd door spelers en supporters, omdat Sparta Nijkerk zich met deze overwinning winterkampioen mag noemen. Trainer Van Arum bleef echter vooral realistisch en temperde het grenzeloze optimisme. “Natuurlijk draaien we een fantastisch seizoen en staan we verdiend bovenaan. Deze officieuze titel is leuk, maar na de winterstop begint het pas echt, want dan worden de prijzen verdeeld.”

Als de competitie hervat in januari heeft Sparta Nijkerk een groot voordeel, namelijk een voorsprong van vijf punten op de eerste concurrent Spakenburg. Het goede nieuws kwam namelijk niet alleen van IJsselmeervogels, want in Nunspeet liep Spakenbrug tegen een 1-0 nederlaag op. Er zijn nog twaalf speelronden in de competitie, maar steeds meer Spartanen beginnen te geloven in een erg mooi seizoen met kampioenschap. Dat duurt nog lang, maar met een goed gevoel de winterstop in, dat kan de Nijkerkers niet meer worden afgenomen.

Districtsbeker

Zaterdag dus geen competitievoetbal voor Sparta Nijkerk, maar wel bekervoetbal. In de derde ronde van de districtsbeker komen de Nijkerkers uit tegen DCS in Zevenaar. Als het voetbal al doorgaat met de weersvoorspelling in het achterhoofd, zal Sparta Nijkerk de euforie moeten vergeten. DCS komt in de competitie uit in de derde klasse van het zondagvoetbal en mag normaal gesproken geen problemen opleveren. Na zo’n overwinning ligt het gevaar van onderschatting echter altijd op de loer en DCS is niet zomaar in de derde ronde beland. In Zevenaar wordt zaterdag om 14.30 uur afgetrapt.

AZSV - VEENSCHE BOYS 1-1

NIJKERKERVEEN - Veensche Boys sloot zaterdag als enige de eerste competitiehelft nog niet af, omdat voor komende zaterdag nog het inhaalduel tegen CS Apeldoorn op het programma staat. Toch is de kans groot dat de 1-1 zaterdag tegen AZSV de laatste wedstrijd in dit jaar was.

Moeizaam is waarschijnlijk de beste beschrijving van het treffen tussen AZSV en Veensche Boys. Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken, maar van goed spel was zaterdag weinig sprake. De gastheren uit Aalten maakten wellicht nog het meeste aanspraak op de volle winst, omdat zij het meest gevaarlijk in de buurt van het doel van Jaap de Feijter kwamen.

In de eerste helft moest De Feijter al tweemaal met succes het doel verdedigen op inzetten van Roy Berenschot en Rick Navis, zodat de rust nog zonder doelpunten werd gehaald. Na rust was de doelman echter kansloos toen opnieuw Berenschot gevaarlijk werd. De spits zette de thuisploeg op voorsprng:1-0.

Toch nog gelijk

Pas nadat Veensche Boys driemaal had gewisseld werd er druk uitgeoefend op de defensie van AZSV al leidde dit niet of nauwelijks tot mogelijkheden. De gelijkmaker viel, gelukkig voor de Boys, echter toch nog. Harry Hamstra was de gevierde man toen hij vijf minuten voor tijd de 1-1 op het scorebord zette. Zo eindigde een van de mindere wedstrijden van Veensche oys toch nog met een punt. Veensche Boys blijft hierdoor op een mooie voorsprong staan ten opzichte van de staartploegen, wat wellicht het beste gevoel gaf na het duel.

Zaterdag speelt Veensche Boys in Apeldoorn tegen CSV Apeldoorn. De gastheren zijn na een goede start wat teruggevallen en zullen zeker de aansluiting met de top willen hervinden. Veensche Boys staat goed in de middenmoot en kan zelfs aanhaken bij de subtop bij winst en dat zou een prachtig einde van het jaar betekenen. Als het weer én vooral het veld het toelaat, zal er zaterdag om 14.30 uur worden afgetrapt in Apeldoorn.

NSC - DVS’33 1-2

NIJKERK - Na de overwinning op OWIOS stond zaterdag de tweede proef voor het NSC zonder Drost op het programma. Verdiend was het zeker niet, maar opnieuw bleef NSC achter met lege handen. DVS’33 was effectiever, won met 1-2 en nam afstand van NSC op de ranglijst.

De interim-trainers Mostert en De Harder hadden hun ploeg goed voorbereid op het treffen met DVS’33. Er ontspon zich een spannend duel op De Burcht, waar beide plegen in eerste instantie goed aan elkaar gewaagd waren. Langzaam greep NSC het initiatief en kreeg het goed kansen via Lieftink en Heek. Een tegenaanval van DVS’33 betekende echter de 0-1, omdat Ali el Haddadi de bal doeltreffend binnengleed.

Na rust kreeg NSC een tweede domper te verwerken, toen Baba Shisko snel de 0-2 intikte nadat Jeroen Jansen in eerste instantie goed redde. De Nijkerkers bleven echter gaan voor een goed resultaat en zette alles op alles. De druk en extra aanvalskracht leverde de 1-2 op. Karim Lamkadmi schoot van afstand doeltreffend raak. Het slotoffensief dat volgde leverde bijna de verdiende gelijkmaker op, maar uiteindelijk ging DVS’33 er met de punten vandoor.

Nieuwe trainer op komst

Een tegenvaller voor NSC, maar het vertrouwen op een goed einde van de competitie is nog steeds aanwezig. Deze week wordt de opvolger van Henk Drost bekend gemaakt. Deze trainer, in het geruchtencircuit wordt de naam van Jerry Cooke genoemd, zal het eersteklasseschap moeten verdedigen. Niemand hoopt dat een vereniging als NSC, zeker niet in het jubileumjaar 2008, degradatie wacht. Daarvoor zullen in het nieuwe jaar echter veel partijen in winst moeten worden omgezet.

UNICUM - HOEVELAKEN 2-5

HOEVELAKEN - Niet de beste wedstrijd van het seizoen voor Hoevelaken, maar wel de eerste winst tegen een ploeg uit Lelystad afgelopen zaterdag. Effectief spelend, met een excellerende Jan Weijn, werd Unicum met 2-5 verslagen.

De toenemende concurrentie heeft Jan Weijn blijkbaar superscherp gemaakt, want hij wist zaterdag viermaal te scoren. Zijn concurrent voor de spitspositie Frank Tervoert verzorgde de vijfde. Unicum kon daar slechts twee treffers tegenover stellen, zodat Hoevelaken afgetekend won met 2-5.

Scherp en gedreven

“Jan Weijn was zaterdag scherp en gedreven, maar dat bleek al op de trainingen,” vertelt trainer Van Griensven. “Tervoert heeft nu even iets meer moeite, want tegenstanders stellen zich op hem in.” Dat Tervoert daarom als wisselspeler begon had daar echter volgens Van Griensven niets mee te maken. “Frank was nog niet helemaal fit na de schop in het duel tegen Lelystad. Ik wilde hem eigenlijk ook sparen, maar vond ons spel niet goed. Toen hij erin kwam, lieten Tervoert en Weijn zien dat ze ook prima samen kunnen spelen.”

De hoop op een kampioenschap heeft Van Griensven ook nog niet opgegeven, want koploper Lelystad verloor tegen ‘t Harde. “Natuurlijk is het een goede ploeg met veel technisch vermogen. Op een zwaarder veld en met stevige tegenstand zijn ze echter verslaanbaar. Onze achterstand is groot, maar Lelystad heeft wel vaker na de winter een grote voorsprong verspeeld. Zolang de competitie niet is gespeeld, zullen we proberen hen te achterhalen.”

Dat zal dan moeten gebeuren in het nieuwe jaar, want Unicum was de laatste tegenstander voor de winterstop. Zonder groots te voetballen werd zaterdag eenvoudig gewonnen en als de tandem Weijn/Tervoert gaat lopen kunnen er nog mooie dingen gebeuren in Hoevelaken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie