Lekker wokken in Hoevelaken

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

De leeuwendans is een dans uit een Chinese eeuwenoude traditie en wordt geacht geluk en voorspoed te brengen. Onder de vele genodigden vertegenwoordigers uit de bouwwereld en de Amersfoortse en Hoevelakense samenleving. Als jonge kinderen speelden ze al met elkaar, Steven Weng en Dali Pang, de Chinese en Japanse eigenaars van restaurant Fuyi Yama. Een tijd geleden kwamen zij op het idee om iets totaal nieuws op te zetten: een modern Japans-Chinees restaurant. ,,We beginnen een unieke formule,” vertelt Weng.

Restaurant Schep omgetoverd tot Wokrestaurant HOEVELAKEN - Met een traditionele leeuwendans uitgevoerd door de dansgroep Luk Hop Moon uit Amsterdam en knallend vuurwerk, werd het nieuwe Teppanyaki Wok restaurant Fuyi Yama, gehuisvest in het voormalige restaurant Schep, donderdagavond 6 december geopend. Eigenaar van het pand, de heer Stalenhoef knipte – na het voorgaan van de leeuw – in aanwezigheid van Steven Weng en Dali Pang en vele genodigden het lint door.

door Maureen van Goethem

,,De verbouwing, die ruim een half jaar duurde, heeft als resultaat een modern geheel en iedere zaal heeft een eigen stijl. Banken met spiegels, gezellige lampen, niet de gebruikelijke Japanse of Chinese inrichting. En alles is naar wens verlopen en op tijd klaar,” vult Pang aan.

Teppenyaki

Teppanyaki, is de uitvoering van de Japanse keuken die gebruikmaakt van een ijzeren plaat bij het koken van voedsel. Karakteristieke ingrediënten gebruikt voor teppanyaki zijn rundvlees, garnalen, kreeft, kip en diverse groenten. De Chinese wokrestaurants zijn al wat meer bekend, maar deze combinatie maakt het zeker uniek in Nederland. Weng: “U kunt zelf de gerechten samenstellen door verschillende ingrediënten uit te zoeken. Vervolgens kunt u het aan onze kok afgeven en binnen enkele seconden wordt het eten voor uw ogen klaar gemaakt. In de Japanse keuken wordt veel geflambeerd, dan trekt de smaak goed in het vlees.”

Driehonderd plaatsen

Het restaurant beschikt over ruim 300 plaatsen voor gasten en er zijn afsluitbare zalen voor bedrijfs- en familiefeesten. Ook aan de kinderen is gedacht: een grote kinderspeelzaal waar ze kunnen tekenen, tafelvoetballen en nog veel meer. Er is begeleiding aanwezig. Terwijl de ouders aan het eten zijn spelen de kinderen in de ruime zaal. Kinderen vinden het moeilijk om afscheid te nemen van deze zaal: Het is zo gezellig.

Pang: “We hebben een lunch- en dinerbuffet, maar de klanten kunnen ook gewoon een kopje koffie drinken. Voor zakelijke klanten hebben we binnenkort draadloos internet beschikbaar om ongestoord te kunnen werken. En we hebben ruime parkeergelegenheid voor de deur.”

Japans Teppan-Wok Restaurant FUYI YAMA.

Openingstijden:

ma t/m vr 12.00-16.00 uur (lunch),

16.30-22.00 (diner),

za & zo 16.00-22.00 (diner).

Amersfoortsestraat 10

Amersfoort

tel. 033-2580218

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie