Partij Nijkerk wil anti-vandalismeprijs terug

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

Aanleiding tot het stellen van deze vragen is de vernielzucht door vandalen gedurende de laatste weken van de afgelopen jaren. Ook dit jaar zal daar waarschijnlijk geen uitzondering op zijn en veel burgers zullen zich weer ergeren aan deze geldverslindende praktijken, meldt Van Elteren. ‘In het verleden werd een zogenaamde vandalismemeter bijgehouden, waarop te zien was voor welk bedrag er elke maand aan gemeentelijke bezittingen door vandalen werd vernield. Door het maandelijks publiceren van deze “meter” op de gemeente pagina van de Stad Nijkerk werden de burgers alert gehouden en de vandalen geconfronteerd met de door hen veroorzaakte schade.

NIJKERK – Het raadslid Ries van Elteren van Partij Nijkerk wil van het college van burgemeester en wethouders weten waarom er weinig ruchtbaarheid wordt gegeven aan de reeds ingestelde anti-vandalismeprijs. Ook vraagt Partij Nijkerk zich af waarom de vandalismemeter niet meer wordt bijgehouden.

Een andere manier om de burgers van Nijkerk aan te sporen, vandalisme te voorkomen, was de instelling van de” anti-vandalismeprijs”. Deze prijs zou jaarlijks uitgereikt worden aan de burger, het bedrijf of de instelling die het beste idee of de beste actie tegen vandalisme had gepresenteerd of uitgevoerd. Voor zover ik heb kunnen nagaan is deze prijs slechts één keer uitgereikt en is er daarna geen enkele ruchtbaarheid aan gegeven’, aldus het raadslid van PN. PN wil onder meer weten of de vandalismemeter nog bijgehouden wordt, zo nee, waarom niet en zo ja, waarom wordt hij niet meer gepubliceerd en of men van plan is dit weer te gaan doen? Ook wil PN weten of er dit jaar meer of minder door vandalen is vernield ten opzichte van voorgaande jaren? Bent u met mij van mening dat het herinstellen van de prijs goede ideeën kan opleveren en dat daardoor vandalisme bestreden kan worden?

advertentie
advertentie