‘Veilig Honk’ voor jeugdige fietsers

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

Partij Nijkerk heeft welzijn en veiligheid zeer hoog op de agenda staan en daarom willen zij het plan bij de eerst volgende mogelijkheid verder onder de aandacht van de raad brengen. Wat houdt het project Veilig Honk in. Kinderen die naar school gaan, moeten vaak ver fietsen. De fietsroutes lopen vaak over smalle landweggetjes die bovendien ook nog als sluiproute door het autoverkeer gebruikt worden.

NIJKERK - Tijdens de Algemene Beschouwingen van 31 oktober en 1 november jongst leden heeft Partij Nijkerk aangekondigd met een initiatief voorstel te komen om het idee van “Veilig Honk” aan de raad voor te leggen. Tijdens deze Algemene Beschouwingen hebben andere partijen ondanks de toen nog geringe informatie positief op het idee gereageerd.

Onderweg naar school kan er van alles gebeuren. Pesterijen, een lekke band: noem maar op. Het idee achter het project Veilig Honk is dan ook om de schoolgaande jongeren onderweg wat extra veiligheid te geven. Op bepaalde plekken langs de routes vinden de kinderen Veilige Honken. Een Veilig Honk is een huis waar vrijwilligers wonen die een veilige plek bieden. Dat doen ze door kortdurende hulp te geven aan de kinderen, wanneer die daarom vragen. De scholieren kunnen een Veilig Honk herkennen aan het bord, dat is aangebracht bij de woning. Het bord mag alleen gebruikt worden door vrijwilligers die zijn ‘gescreend’. De politie zou een belangrijke taak moeten krijgen bij het vinden van vrijwilligers.

De veilige honken worden uitgerust met de materialen die nodig zijn om hulp te bieden. Totaal eenmalige kosten uitgaande van 25 adressen € 9425,--(afronden op €10.000,--). Per adres bedragen de kosten omgerekend € 377,-- Deze kosten bedragen, uitgaande van 25 veilige honken, ca € 2500,-- per schooljaar.(structureel). De bedoeling is om het project met ingang van het schooljaar 2008/2009 in Nijkerk in te voeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie