Maatschappelijke stage Corlaer College

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De komende periode staat het volgen van een maatschappelijk stage voor havoleerlingen centraal in de lessen Maatschappijleer. De maatschappelijke stage houdt voor deze leerlingen in dat zij belangeloos een campagne voeren voor een vrijwilligersorganisatie in de omgeving van Nijkerk. Het doel van deze campagne is in de meeste gevallen naamsbekendheid voor de desbetreffende organisatie. De leerlingen nemen dus buiten school deel aan een maatschappelijke activiteit. Ze leren contacten leggen, samenwerken, afspraken nakomen en verantwoordelijkheid nemen. Aan het eind van deze maatschappelijk stage maken de leerlingen een presentatie van hun werkzaamheden en tonen dit aan hun klas.

Vanaf december zullen ook leerlingen uit het derde leerjaar VMBO met de maatschappelijke stage aan de slag gaan. Voor hen is het zelfs een onderdeel van hun examen. Na een aantal introductie lessen zullen zij binnen hun eigen netwerkje een plek gaan zoeken om de medemens te gaan helpen op welk gebied dan ook. Voor onze leerlingen een grote kans om buiten de school hun ogen te openen en de mouwen op te stropen, maar ook voor u. Heeft u namelijk hulp nodig bij kleine werkzaamheden bij uw club, vereniging, opa, oma, organisatie, opvang, basisschool of elders en het is van maatschappelijk belang, neem dan contact op met G. Schoon (Corlaer College).

De school hoopt dat de stage een positieve bijdrage levert aan de maatschappelijke betrokkenheid van de leerlingen en hun besef van waarden en normen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie