Wandelen

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

Scylla is afgedaald naar de derde divisie, terwijl NVC via de titel vorig jaar hiernaartoe was geklommen en dus mocht de op dat moment behaalde positie al knap te noemen zijn. Na een gelijkopgaande startfase slaagde NVC er in de eerste set echter in tijdens een opslagbeurt van Eelco Hutten druk op Scylla te leggen en daardoor een voorsprong van 10-4 te nemen. Dat gaven de Nijkerkers niet meer uit handen.

Handballers halen uit naar LHV NIJKERK – De volleybalheren van NVC hebben zaterdag zeer verrassend gewonnen van koploper Scylla uit Wageningen. Voor een positiewisseling zou NVC met 4-0 in eigen huis op de Wageningers moeten winnen, maar dat zat er niet in.

In de tweede en derde set toonde Scylla aan waarom het kampioenskandidaat is en won met 25-19 en 25-20.

In de vierde set ging de strijd in eerste instantie weer gelijk op. Beide teams konden wisselend een voorsprong nemen, maar gaandeweg de set zag het er toch naar uit dat NVC beter in het spel kwam, terwijl Scylla niet gewend leek te zijn met zoveel tegenstand om te gaan en daardoor meer en meer tegen zichzelf knokte. Halverwege de set kon NVC dan ook definitief de leiding nemen en die in de slotfase licht uitbouwen tot met 25-18 de set binnen was.

Scylla had nog geen duel gehad met vijf sets en leek moeite met dat spel te hebben. NVC kon dan ook al vlot steeds verder uitlopen en in de slotfase kreeg Scylla nagenoeg geheel geen kans meer. NVC voerde op alle fronten de boventoon en sloeg Scylla zowel vanaf de flanken, als via het midden en de driemeteraanvallen om de oren. Met maar liefst 15-6 pakte NVC de beslissende set en daarmee met 3-2 het duel.

Beker

Eerder in de week had NVC al het tweede bekerduel van dit seizoen gespeeld tegen competitiegenoot Ormi. Coach Ab van Bronkhorst gebruikte dit duel om te experimenteren. Dat liep niet helemaal zoals gewenst NVC speelde onder zijn kunnen. Teveel ballen werden net niet goed genoeg gespeeld. Dat gold niet alleen in de aanval, maar ook in de service, stop, pass en setup. De ploeg bleek niet in staat dat gegeven gedurende de wedstrijd te veranderen en de Nijkerkers verloren dan ook kansloos met 3-0.

Dames NVC

Volgens de ranglijst zou een overwinning voor de Nijkerkse volleybaldames tegen Blok EVC uit Vaassen er wel in kunnen zitten, maar de dames zijn een beetje uit hun ritme. Alleen in de tweede set lieten de Nijkerkse dames volleybal zien van niveau en dat leverde setwinst op. Maar daarna zakte het spelpeil en speelde de ploeg meer tegen zichzelf dan tegen Blok EVC en werd op alle fronten overklast. Dat resulteerde in een 3-1 nederlaag.

Dames DOTO

NIJKERKERVEEN - De dames van DOTO speelden een mindere wedstrijd in Nunspeet tegen Hellas, dat op zich helemaal niet kon imponeren. DOTO had zijn draai echter niet in dit duel en slaagde er ook niet in deze echt te krijgen. In de openingsfase leek het nog allemaal redelijk te gaan. De twee teams hielden elkaar aardig in evenwicht, zij het dat Hellas met gering verschil wel aan de leiding ging. Halverwege de set groeide het verschil ondanks een Veense time out. In de slotfase nam DOTO er nog één, maar de set was op dat moment bij 19-12 eigenlijk al gestreden. Ook in het restant kon DOTO geen vuist maken en terugkomen en moest dan ook met 25-14 de set aan Hellas laten.

In het begin van de tweede set leek die dezelfde kant op te gaan. Hellas nam vlot de leiding en behield die geruime tijd, maar na 17-14 kantelde het duel plotseling. DOTO ging nu beduidend beter spelen en het gevolg was dat Hellas de fouten ging maken, nu men onder druk kwam te staan. DOTO racete langs Hellas heen en stond de Nunspeetse dames tijdens de opslagbeurt van Evelien Guliker geen punt meer toe: 17-25 in het voordeel van DOTO.

In de derde set zette dat spel zich voort. Weliswaar kon Hellas in de beginfase wel laten zien dat men nu iets beter weerstand bood, terwijl DOTO iets minder druk legde op de thuisclub. DOTO pakte echter direct de leiding met vrij klein verschil en hield dat tot het einde vast om zo met 22-25 de set te winnen en daarmee in het duel met 1-2 de leiding te nemen.

In de vierde set leek dat eer vervolg te krijgen. Al snel pakte DOTO opnieuw de leiding met 3-7 en 5-11, maar verzuimde dat daarna uit te spelen. In een hoog tempo kwam Hellas nu terug om ondanks een Veense time out bij 13-13 al langszij te komen. Daarna kregen beide ploegen enige tijd de winstkansen, maar in de slotfase zakte DOTO terug, terwijl Hellas een tandje bijzette en daardoor via setwinst met 25-22 toch een 2-2 gelijkspel uit het vuur sleepte.

Heren DOTO

De heren van DOTO mosten als staartploeg op bezoek bij koploper HEC in Heerde. Tevoren was dan ook de verwachting dat DOTO niet veel kans maakte op een punt. Van meet af aan legde HEC een forse druk op DOTO, dat daarmee grote moeite had en sporadisch een paar punten scoorde. HEC was ruimschoots de betere ploeg en bood DOTO weinig mogelijkheden om aanvallend gevaarlijk te worden. Zelf sloegen de Heerdenaren regelmatig dwars door het Nijkerkerveense blok heen, als dat al op tijd aanwezig was, want diverse malen was de aanval van HEC verrassend en snel en kon men de hoek van het veld uitkiezen. Dat kwam tot uiting in de setstanden: 25-13, 25-14, 25-15 en 25-16. Pas in de laatste set slaagde DOTO erin enigszins tegenspel te bieden. Maar de winst ging volkomen verdiend naar HEC.

Voice wint van LHV

NIJKERK – Zowel de handbaldames als de heren van Voice Bakker van Koot hebben in Leusden tegen LHV een afgetekende overwinning geboekt. Beide teams hadden de marge zelfs nog wat ruimer kunnen maken, met name betreft dat de dames, waar tegenover elke Nijkerkse treffer twee Nijkerkse missers stonden. Het begin was rommelig met als gevolg dat vooral Voice kansen liet liggen en door te lief verdedigen kansen weggaf aan LHV dat daar een beter gebruik van maakte dan de Nijkerkse dames. Pas na 3-3 gingen de Nijkerkse dames iets beter spelen en dat leidde er al snel toe dat Voice een wat ruimere marge kon nemen. Voice liet echter teveel kansen liggen om in die eerste helft het duel al echt te winnen.

Via 3-6 en het vertoonde spel was al wel duidelijk dat Voice de betere ploeg was, maar er werd nog te weinig gebruik gemaakt van de mogelijkheden de aanval echt uit te spelen. Te vaak werd te snel getracht tot scoren te komen en dat leidde tot balverlies. Verdedigend leek Voice wel wat meer in het duel te groeien, vooral ook omdat Esther Mostert vanaf het doel steeds meer de defensie ging coachen. Toch kon LHV in het restant van de eerste helft bij blijven en zelfs bij rust nog tegen een voor hen acceptabele achterstand van 5-7 aankijken.

In de tweede helft ging Voice al direct beter spelen. LHV was daar niet tegen opgewassen en zag de achterstand nu snel groeien tot 7-14, hoewel Voice nog steeds teveel kansen onbenut liet. Er werd nu ook beter verdedigd dan in de eerste helft en LHV kreeg weinig kansen meer. Voice won het duel dan ook met 9-16.

Heren

De heren van Voice Bakker van Koot lieten ook nogal wat kansen liggen door onzorgvuldig richten en soms ook door te gehaast schieten, maar hun scoringspercentage was acceptabel. Het duurde wel twee minuten voor Voice de score kon openen, maar daarna ging het wat sneller. Voice kon daarbij rustig iets uitlopen, daar LHV telkens pas een doelpunt produceerde als Voice er twee had gemaakt. Voice liet echter vooral in deze fase de kansen te vaak liggen om de aanval afdoend uit te spelen en de marge sneller te vergroten. Nu dacht LHV telkens nog wat kansen te hebben om te voorkomen dat men echt de zaal uit gespeeld zou worden en via voorverdedigen kon men het net te vaak slordig spelende Voice de bal afhandig maken. In de slotfase van de eerste helft kon men dan ook iets minder ver achter raken, zodat de rust bij 7-12 aanbrak.

In de tweede helft hielden de Nijkerkers zich iets beter aan de afspraken. LHV kreeg daardoor meer moeite de bal te onderscheppen en helemaal om een aanval succesvol af te ronden. Voice speelde beter en benutte de kansen en overklaste LHV tenslotte helemaal. De Nijkerkse winst was met 11-27 niet alleen overduidelijk, maar ook dik verdiend.

NIJKERK - Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd in de wintercompetitie voor witvissers bij Hoop op Geluk. Het weer was zeker in het begin van de wedstrijd niet best, veel regen. Maar de winterharde wintervissers geven hier niet echt om. De vangsten waren dan ook goed te noemen. Hoogste dagvangst voor Boudewijn Butter met 4,12 kilo aan voorns.