Lambooij bevlogen strijder voor openbaar vervoer

7 november 2007 om 00:00 Nieuws

Door Hart voor Nijkerk, Hoevelaken Nú en PRO21 was een motie ingediend om protest aan te tekenen tegen het voornemen van busmaatschappij Veolia om buslijn 101 vanaf 9 december niet meer te laten rijden tussen Nijkerk en Amersfoort. Zij achtten de buslijn een basisvoorziening en vonden buslijn 103 geen volwaardig alternatief, omdat deze minder frequent rijdt en ook niet over de Hogeweg naar Amersfoort rijdt. De buslijn vanuit Zeewolde naar Amersfoort rijdt buiten de spitstijd eenmaal per uur, terwijl buslijn 101 tweemaal per uur rijdt.

NIJKERK - Wethouder Henk Lambooij afficheerde zich als heftig strijder voor Openbaar Vervoer tijdens de bespreking van de begroting. Hij vond dat hem geen recht werd gedaan door de gemeenteraad.

door Henk Brinkman

Lambooij ontraadde de motie. Hij betoogde dat Veolia het besluit al heeft genomen en dat de gemeente bovendien weinig zeggenschap heeft over de buslijnen. Veolia kiest volgens Lambooij voor reistijdzekerheid zolang de Hogeweg nog geen busbaan heeft. ,,Tot die tijd staat buslijn 101 elke ochtend vast in de file op de Hogeweg. Daarom is bus 103, die via Hooglanderveen naar Amersfoort CS rijdt in die tijd een goed alternatief.” De motie werd door steun van het CDA aangenomen en Lambooij zal zijn rol als strijder waar moeten maken.

Inmiddels heeft gedeputeerde Van Haaren naar aanleiding van de motie bekend gemaakt het besluit niet terug te zullen draaien. Zij wijst erop dat het geen zin heeft een bus te laten rijden die elke ochtend in de file belandt. Zij wil wel kijken naar betere mogelijkheden voor de buurtbus.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie