Sinterklaas onderweg

7 november 2007 om 00:00 Nieuws

MADRID/NIJKERK - Tjonge, jonge wat gaat de tijd toch snel. Is het alweer bijna een jaar geleden dat we bij jullie in Nijkerk de haven binnen zijn komen varen. Dat was me wat. Weten jullie het nog …… er waren twee Zwarte Pieten verdwenen. Ze waren op zoek naar een plekje waar het lekker koel was. Nou dat hadden ze gevonden. Want toen we ze eindelijk gevonden hadden opende Sinterklaas de Eierhal zodat daar begonnen kon worden met de voorbereidingen voor “Nijkerk on Ice”. We hebben hier in Spanje gehoord dat het allemaal een groot succes is geweest.

Aan alle kinderen van Nijkerk,

Maar wij zijn inmiddels alweer onderweg om alle kinderen in Nijkerk te bezoeken. We zijn net in de Golf van Biskaje, ongeveer beetje ter hoogte van Biarritz (Frankrijk), dus we hebben nog een flinke reis voor de boeg.

Het weer is momenteel erg rustig dat is erg fijn, want het kan spoken op de Atlantische Oceaan. Een aantal jaar geleden zijn we een hoop taai taai en pepernoten kwijtgeraakt tijdens een zware storm. Nu is er geen zuchtje wind.

Maar…. een paar keer per dag sta ik samen met de Sint op de brug van de Stoomboot met verbazing te kijken. De boot gaat dan als een wilde stuiterend over het water. Als we dan kijken is de zee eigenlijk zo glad als een spiegel. En er is geen zuchtje wind en geen wolkje aan de lucht. Erg vreemd….. Wat je wel hoort is een soort gebonk….we kunnen het niet thuis brengen…..het lijkt geen onweer, maar wat het wel is??

Sinterklaas en ik gaan het uitzoeken, hopelijk kunnen we jullie in de krant van volgende week meer vertellen.

De Goedheiligman vroeg me net nog wel jullie allemaal de hartelijke groeten te doen. Hij hoopt jullie allemaal langs de haven of in de stad tegen te komen. Ook dit jaar zal hij weer op zijn schimmel een rondrit door Nijkerk maken. Hé, daar hoor ik dat geluid weer………

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie