Bevroren vreten en andere zaken………..

31 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Het bezorgen van maaltijden bij ouderen is niet alleen de dagelijkse maaltijd aan huis afgeven, het heeft ook een sociale functie. Voor veel ouderen is de maaltijdbezorger een van de weinige contacten die ze nog hebben. De maaltijdbezorger kan soms even ergens mee helpen, een kort praatje maken, vragen hoe het er mee gaat, constateren dat alles goed gaat of soms ook signaleren dat er iets mis is en alarm slaan. Als je de zorgsector in Nederland bekijkt of, nog erger, aan den lijven ondervindt, dan rijst meer dan eens de vraag waar de logica in “zorgland” is gebleven. Helaas moeten we constateren dat onze met zorg opgebouwde verzorgingsstaat in razendsnel tempo wordt afgebroken. Niekarkse ouderen krijgen straks diepvriesverse maaltijden, een geraffineerde term voor bevroren vreten. Kruiswerk West-Veluwe gaat dit verzorgen. Hoe de maaltijden één keer per week bij de mensen moeten komen weet men nog niet. Argwaan is dus op zijn plaats. Daarom moet een bureaucratische organisatie als Kruiswerk de komende tijd kritisch gevolgd worden op de kwaliteit van de maaltijdvoorziening. Als het goed gaat moet dat natuurlijk ook gemeld worden, maar toch, Niekarkers weest waakzaam.

Alle steun voor briefschrijver Freek van den Hengel die ten aanzien van het recente weghalen van de UMTS-mast in Niekark de rol van wethouder Walet daarin van een kritische noot voorziet. De wethouder kon waarschijnlijk wel een politiek succesje gebruiken en eigende zich in deze kwestie een rol toe die door Van den Hengel even duidelijk en geheel terecht werd geobjectiveerd. Chapeau Freek!

Toch nog maar even over het Molenplein. De Oostermolen, de molenromp zo u wilt, verdwijnt. Dat hebben we dan toch maar mooi voor elkaar gekregen. Ondanks de hier en daar wat ongeloofwaardige loftuitingen over de onlangs gepresenteerde Molenpleinplannen blijft dat natuurlijk een verlies. Een Molenplein zonder molen. Nu heb ik echter bij geruchten vernomen (inderdaad, ik hoor nog wel eens wat) dat de eigenaren van (veel) grond langs de havenkom mogelijk genegen zouden zijn een gedeelte te verkopen of in erfpacht uit te geven als ideale locatie voor de bouw van een molen aan de haven. Een molen die daar vroeger ook stond en zoals je hem op oude ansichten en schilderijen nog kunt bewonderen. In een (cultuurhistorisch) creatief en verantwoord totaalplan voor de havenkom zou dat toch eigenlijk moeten gebeuren. Als we ons toch nog durven herinneren wat een trammelant er is geweest over de restauratie van de Appelse Molen en we zien wat er nu voor prachtig bouwwerk staat dan is dat gewoon een enorme aanwinst voor Niekark. Dat verdient navolging en de locatie aan de Niekarkse havenkom moet nu maar eens serieus onder de loep genomen worden. Misschien een mooi onderwerp voor het college om daar zonder omhaal van al te veel woorden werk van te maken.

Tot slot nog dit. Op Nfm hoorde ik de suggestie van de heer Haak van Partij Nijkerk om in plaats van een definitief onderkomen voor het Niekarkse jeugd- en jongerenwerk eerst maar eens een tijdelijk onderkomen te zoeken zodat in een proefperiode ervaringen kunnen worden opgedaan. Een zeer verstandige suggestie die wat mij betreft politiek logisch en financieel verstandig is, maar bovenal recht doet aan het maatschappelijke ongenoegen en de onrust die is ontstaan over de locatie van een jeugdhonk bij sporthal Watergoor.

Kortom, helemaal in de HAAK!!!

Cactus

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie