Verkeerd geïnterpreteerd

17 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

In de Stad Nijkerk van vorige week schreef raadslid Henk van den Boom een column over het Plan St.Jozef. Daarin geeft de heer Van den Boom het standpunt van de Stichting Stadsgezicht helaas niet juist weer. Hij schreef dat de Stichting Stadsgezicht alleen moeite heeft met de vorm van de kap maar niet met de hoogte van het gebouw.

Dat klopt echter niet. Als de heer Van den Boom het interview met de voorzitters van de stichtingen Oud Nijkerk en Stadsgezicht en mijn stuk van veertien dagen geleden goed gelezen had dan had hij kunnen weten dat onze kritiek veel fundamenteler is. Het gaat erom of deze nieuwbouw past in de karakteristiek van de Nijkerkse binnenstad of niet. Dat dat bij het voorliggende plan niet het geval is heeft de architect aan mij persoonlijk toegegeven.

De heer Van den Boom zegt in zijn slotzin: -onze kinderen moeten naar school en onze ouders moeten goed verzorgd ergens kunnen wonen op een bereikbare plek tussen de mensen. Dat vind ik ook. Wie niet ?

Ik vind het wel heel erg vreemd dat de heer Van den Boom er bij de beoordeling van dit plan niet aan heeft geacht dat mensen ook naar school kunnen gaan, wonen en verzorgd worden in gebouwen die passen in de sfeer en het karakter van de Nijkerkse binnenstad in plaats van in gebouwen die daar afbreuk aan doen!

Jan Nobel, Stichting Stadsgezicht Nijkerk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie