Enthousiast programma SMPN

17 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Om het ‘culturele leven’ aantrekkelijk en betaalbaar te maken - en te houden - kan SMPN niet zonder sponsoring, subsidie, abonnementen en donateurs. Het bestuur prijst zich gelukkig dat het Nijkerkerkse, Hoevelakense en Nijkerkerveense bedrijfsleven sterk achter de doelstelling van SMPN staat. Inmiddels zijn er al ruim 350 ‘Vrienden van de SMPN’ ingeschreven.

NIJKERK - Na het recente, bijzondere concert van Mathilde Santing in de Nijkerkse Kruiskerk presenteerde het bestuur van SMPN onlangs aan de pers, in het bijzijn van belangrijke sponsors, met enthousiasme het nieuwe programma. Samen met een groep gemotiveerde vrijwilligers organiseert de stichting muziekavonden voor muziekliefhebbers uit Nijkerk, Hoevelaken, de regio en elders in het land.

door Anneke Martini

Kwaliteit staat hoog in het vaandel en het bestuur- bestaande uit Diny de Wit, voorzitter, Anton Krijkamp, penningmeester, Hettie Stemfoort-Vliek, secretaris, Joop Verhoog, algemene zaken, Bertie Lemstra, publiciteit en Tine Guliker-van Dusschoten, administratie ‘Vrienden van de SMPN’ - is er terecht trots op concerten van hoog niveau in de gemeente Nijkerk te kunnen aanbieden.

Diny de Wit: “Het programma spreekt velen aan want wij hebben dit seizoen onder onze ‘Vrienden van de SMPN’ een recordaantal van ruim tachtig abonnementen verkocht. Ieder lid van het bestuur wordt gedreven door passie voor muziek, maar daarnaast ook door de wetenschap dat wij een waardevolle bijdrage leveren aan het culturele leven in Nijkerk en Hoevelaken. Zonder steun van de gemeente, het bedrijfsleven en de donateurs kunnen wij niets”. De stichting heeft maar liefst vier hoofdsponsors waarvan Maatwerk architecten bv. uit Nijkerkerkerveen de meest recente is naast Ampt van Nijkerk, Verhoog Muziek en de Rabobank. Voorts tientallen bekende bedrijven en instellingen. Directeur/woordvoerder van Maatwerk architecten bv. woont een jaar of acht in Nijkerkerveen en verwondert zich er over dat Nijkerk geen theater heeft. “Wij gingen op zoek om ons in Nijkerk te onderscheiden op het gebied van cultuur en voelen ons zeer verwant met het initiatief van SMPN. Wij willen graag onze clienten meenemen naar de concerten”.

Het bestuur vormt een hechte club gemotiveerde mensen die wel - en soms wee - met elkaar delen als het organisatorisch niet helemaal volgens de planning verloopt. “Onze steun en toeverlaat is Joop Verhoog een gewaardeerd lid van het eerste uur. Zeker op het gebied van de techniek die bij elk concert een belangrijk onderdeel is”, zegt Diny de Wit. Waarmee ze de andere bestuursleden zeker niet te kort wil doen. Daarnaast kan het bestuur bouwen op de mensen van de Kruiskerk, waar het grootste deel van de concerten wordt gehouden. Gezamenlijk zorgen sponsors, vrijwilligers en donateurs er inmiddels tien jaar voor dat de vier jaarlijkse concerten hoogtepunten zijn in het Nijkerkse culturele leven. Diny de Wit: “Voor het eerst in tien jaar gaan we een culinaire ouverture houden voor relaties van de sponsors. Dit gebeurt, voorafgaande aan het concert door The Deep River Quartet, op 1 december in het Tuinhuis. “

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie