Hoevelakers acteren op Walibi

17 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Een jaar lang wordt naar dit feest uitgekeken. Tweehonderd vrijwilligers doen mee. Spontaan gaf de groep van negen Hoevelakers gehoor aan het verzoek van Walibi om te komen optreden. Eén auditie was voldoende. De meeste acteurs zijn lid van de toneelvereniging ‘Het Gebeuren’. Voorzitter Patrick van Kluijve, ook op Walibi van de partij, ziet in de Fright Nights een mooie inspiratiebron voor Happy Halloween, dat op zaterdag 3 november in Hoevelaken zal worden gehouden. “Alleen al het professionele schminken is een kunst op zich. Verder leren we veel van de speciale effecten en van de toepassing van verrassende attributen.”

Inspiratiebron voor Happy Halloween HOEVELAKEN/BIDDINGHUIZEN – Ze zitten overal. Maar waar? Vermomd, achter tralies, toegetakeld, besmeurd, verminkt of geschminkt, de acteurs uit Hoevelaken zijn ergens wel te zien of te horen tijdens de Halloween Fright Nights op het attractiepark Walibi World in Biddinghuizen.

Door Peter Kerklingh

De groep van negen bestaat uit Linda van Katwijk (als zombie in Harvest), Marcel Willems (Dr. Shock), Wendy Bakker (bruid in Carnival of Freaks), Alice Muijs (zombie in Harvest), Harry Jansen (grafkistenverkoper in Center of Freaks), Chris Eggenkamp (burgemeester van Harvest), Sebastiaan Eggenkamp (diverse rollen in Roxy), Jorinde ten Hove (chirurg in House of Shock) en Patrick van Kluijve (priester in Harvest).

Het is herfstvakantie, de bladeren vallen van de bomen en de nevel hangt over Walibi World. De familie vogelverschrikker én de nare plaaggeest zijn er, in Walibi World of liever gezegd Walibooehh!!! , omgetoverd tot een groot boerenerf en bewoond door de familie vogelverschrikker. Een plaaggeest dwaalt rond en heeft een hekel aan vrolijkheid en plezier. Hij haalt de raarste streken uit om Walibi en z’n vriendjes te grazen te nemen. Komt iemand de plaaggeest tegen? Roep dan de politieagent, die kan de plaaggeest oppakken. Maar of dat gaat lukken…In de spannende show in het theater is de afloop te zien.

Fright Nights

Wie Waliboeehh heeft doorstaan is toe om kennis te maken met de Halloween Fright Nights. Dr. Shock en zijn angstaanjagend leger van gruwelijke monsters zorgen ervoor dat de bezoekers zich nergens meer veilig voelen. .. In de verschillende Haunted Houses, Scarezones en shows worden ze meegezogen in een bloedstollende nachtmerrie.

In het krankzinnige ziekenhuis van Dr. Shock: House of Shock voeren doorgedraaide doktoren en zusters lugubere experimenten op patiënten uit. Blijven bezoekers toeschouwers of worden zij onderdeel van een experiment? In de Mystery Ranch: Alien Attack loert overal gevaar. De dodelijke aliens zijn in strijd met kettingzaag bewapende rednecks en zorgen ervoor dat iedereen richting het maïsveld wordt gedreven. Snel wegvluchten blijkt hier helaas geen optie…

Spookstad Harvest

De door Dr. Shock verzamelde angst is omgezet in verse monsters bij The Point of Fear. Deze verse, hongerige monsters zijn op zoek naar nieuwe monsters…. Wie gaan dat worden? Boeren, burgers en buitenlui, welkom in Carnival of Freaks. Beleef angstige momenten met de freaks van het carnival. Het enige circus waar de clowns lachen en de gasten schreeuwen om genade. Harvest, de nieuwe spookstad in Walibi World, komt weer tot leven. In 1933 is deze stad overvallen door een vreselijke ziekte. De bloeddorstige zombies jagen op vers bloed.

Bij de start van de Halloween Fright Nights demonstreert Dr. Shock zijn angstmachine tijdens de Scarymony. Wie heeft het lef om deze test te doorstaan? Het leger van het monsters van Dr. Shock is angstaanjagend groot geworden. Het is tijd voor een nieuwe leider! Zal deze gecreëerd worden tijden de eindshow Ultimatie Shock Therapie? Alle bezoekers moeten op blijven letten, want uit het niets is daar het Chainsaw Drill Team. Marcherend door het park, zoeken zij ledematen van bezoekers.

u De Halloween Fright Nights zijn te intens voor jonge kinderen. De adviesleeftijd voor dit evenement is 12 jaar en ouder. Gezinnen met jonge kinderen kunnen overdag, tussen13 en 28 oktober gezellig griezelen met de familie vogelverschrikker en de plaaggeest tijdens Walibooehh!!! De Halloween Fright Nights zijn op elke vrijdag-, zaterdag- en zondagavond in de periode van 13 tot en met 28 oktober van 18.00- 22.00 uur.

advertentie
advertentie