VVV gaat fuseren met Veluwe&Vallei

17 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Voorzitter Gerard van den Tweel toonde zich verheugd dat het bestuur dit kon voorstellen. ,,Als de gemeente meewerkt en 15.000 euro beschikbaar stelt kan de VVV op 1 januari aanstaande schuldenvrij aansluiten bij de regionale VVV.”

NIJKERK - De Nijkerkse VVV gaat op 1 januari 2008 op in de reginale VVV Veluwe&Vallei. De ledenvergadering heeft maandag ingestemd met een voorstel daartoe van het bestuur. Formeel moet het besluit nog worden bekrachtigd door een extra ledenvergadering, omdat maandagavond niet het vereiste aantal van twee/derde van de leden aanwezig was, maar voorzitter Gerard van den Tweel verwacht geen oppositie tegen het besluit.

door Henk Brinkman

De resterende schuld bedraagt op dit moment 66.000 euro. Bij de landelijke organisatie van VVV’s staat nog een lening van 20.000 euro uit, maar die organisatie is bereid om dat bedrag kwijt te schelden. De inventaris van het kantoor aan het Plein wordt voor 5.000 euro overgenomen door Veluwe&Vallei. Van den Tweel gaat nog een actie ondernemen onder Nijkerkse ondernemers om een bedrag van 26.000 euro binnen te halen. De Van den Tweel Groep heeft zich daarvoor garant gesteld. Aan de gemeente is gevraagd 15.000 euro ter beschikking te stellen.

Wethouder Bert de Graaf zei, dat het college daar positief tegenover staat. ,,Wel vinden wij dat er een kantoor in Nijkerk moet blijven. Dat mag niet worden vervangen door een elektronische informatiepaal.” Ook ziet het college graag dat de VVV zich intensiever gaat bemoeien met activiteiten in Nijkerk.

advertentie
advertentie