Vragen over Oosterpoort

17 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Hart voor Nijkerk heeft nog veel vragen over de overeenkomst tussen de gemeente en Aprisco over de Oosterpoort. De fractie wil weten waarom het zo lang heeft geduurd voor de overeenkomst werd gepresenteerd.

Ook wil de fractie weten welke garanties er zijn dat er geld komt voor de realisatie uit de ISV-pot van de provincie en of daar voorwaarden aan zijn verbinden en welke financiële risico’s de gemeente loopt als het project onverhoopt moet worden aangepast.

Verder is toegezegd dat er een ieuwe klankbordgroep zou komen waarin omwonenden en belanghebbenden zitting kunnen nemen. De huidige klankbordgroep wordt opgeheven als over enkele maanden het Stedenbouwkundig plan is vastgesteld door de gemeenteraad , maar er staat niets over welke andere groep er dan komt waarin omwonenden/belanghebbenden zitting hebben.

Verder geeft volgens de fractie de overeenkomst in feite Aprisco en college ruime mogelijkheden om af te wijken van het bouwprogramma. Wil de raad geen stem in het kapittel als Aprisco, door een moeilijke markt toch iets anders gaat bouwen dan nu is afgesproken?

advertentie
advertentie