UMTS-mast afgebroken

17 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Afgelopen vrijdag heeft de Rechtbank in Arnhem de gemeente Nijkerk op alle punten in het gelijk gesteld in het optreden tegen de illegaal geplaatste UMTS-mast aan de Wallerstraat 87 in Nijkerk. T-mobile had deze UMTS-mast in augustus geplaatst zonder bouwvergunning, in strijd met het bestemmingsplan en zonder enig nader overleg met de gemeente. Ook de eigenaar van het perceel - BV Timpaan Noord-Nederland en de eigenaar/verhuurder van het aggregaat - Bredenoord Aggregaten Verhuur BV - zijn door het college als overtreders aangemerkt. De uitspraak van de rechter heeft ertoe geleid dat T-Mobile gisteren de illegaal geplaatste mast heeft gedemonteerd. Het aggregaat is ook uitgeschakeld en verwijderd. Op korte termijn wordt ook het hekwerk verwijderd van de locatie.

Gemeente wint rechtszaak tegen T-Mobile

Verheugd

Verantwoordelijk wethouder Renger Walet is verheugd over de uitkomst van de rechtszaak. “De gemeente heeft zich ervoor ingespannen om de geluid-, stank- en zichthinder voor de omwonenden weg te nemen door de mast te laten verwijderen. Ik ben blij dat de belangen van deze omwonenden voor de rechter zwaarder hebben gewogen dan de belangen van de provider, T-mobile”.

Volgens de rechter hebben providers weliswaar de plicht om te zorgen voor een goede netwerkdekking, maar is dit geen argument om een zendmast zonder bouwvergunning te plaatsen.

De gemeente Nijkerk is bovendien in gesprek met alle providers, dus ook met T-Mobile, over de problematiek van zendmasten en dekking voor het mobiele netwerk. De gemeente maakt zich sterk voor een plaatsingsplan met betrekking tot UMTS-masten, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met alle belangen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie