Nieuwe regeling kamperen

17 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

NIJKERK – Omdat per 1 januari 2008 de Wet op de Openluchtrecreatie vervalt moet de gemeente in de APV nieuwe spelregels opnemen voor het kamperen buiten een kampeerterrein. Voor de kampeerterreinen zelf zijn de regels reeds bepaald in bestemmingsplannen. Dit geldt ook voor kamperen bij de boer. Voor beide gelegenheden is er in de gemeente voldoende plaats.

Het voorstel van het college is niet toe te staan dat er buiten een kampeerterrein recreatief wordt overnacht in tent, tentwagen, kampeerauto of caravan. Dit verbod geldt echter niet voor het plaatsen van kampeermiddelen op eigen terrein en voor korte duur. Wethouder Bert de Graaf gaf niet precies aan wat hij onder ‘kort’ verstaat. “Twee tot drie nachten is in orde. Nee, het mag niet een week worden.”

Verder kan het stadsbestuur ontheffing verlenen voor groepen van een vereniging of andere organisatie met een doelstelling tot sportieve, sociale, culturele, educatieve of wetenschappelijke aard, gedurende opnieuw een korte aaneengesloten periode.

B&W kunnen de ontheffing weigeren in het belang van de openbare orde, het voorkomen of beperken van overlast, de verkeersveiligheid of veiligheid van personen of goederen en bescherming van natuur en landschap.

Tijdens De Mening stemden de fracties in met het nieuwe voorstel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie