Wie wil er met ons meetrainen?

15 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - De hoofdletters A tot en met F zijn binnen het Hoevelakense jeugdvoetbal al jaren bekend bij de junioren en de pupillen. Op initiatief van Jack van Beek wordt er hard aan gewerkt om ook een G-team binnen de Hoevelakense voetbalvereniging FC Hoevelaken te krijgen. Tot nu toe hebben zich twee kinderen aangemeld, dat moeten er natuurlijk veel meer worden. Wie meldt zich komende zaterdagmorgen ook op de training…?

door Gerrit Steen

Initiatiefnemer Jack van Beek hoopt dat het G-voetbal ook in Hoevelaken een mooie start kan maken en vertelt er enthousiast over. Jack van Beek: "Het zou goed zijn als ook kinderen met een geestelijke beperking kennis kunnen maken met de voetbalsport en minimaal een uurtje per week aan het sporten zijn. We willen dat ze een deel gaan uitmaken van onze voetbalvereniging, dat ze mee gaan doen met de activiteiten. Alleen moeten de ouders van deze kinderen wakker worden en dit hun kinderen gunnen, ook al hebben ze een beperking."

Deskundig

"We hebben ons goed geïnformeerd en zijn met deskundige mensen aan de slag. Gewoon op zaterdagmorgen een uur lekker bezig zijn met sport, zodat de kinderen uit hun dagelijkse sleur komen van school enz. Ook voor de ouders is het prettig om hun kinderen een uurtje te laten sporten onder deskundige begeleiding. We hebben een uitgebreide snuffelstage gedaan bij CJVV in Amersfoort. Die club heeft veel ervaring met G-voetbal. In deze sector zijn de onderlinge contacten belangrijker dan in het normale voetbal. Het gaat meer op basis van vriendschap en niet op basis van prestaties. Hier is het gewoon dat mensen elkaar helpen. Het is erg in opkomst, veel verenigingen willen wel maar weten niet precies hoe ze het van de grond kunnen tillen."

Zaterdagmorgen

"Voor dit seizoen is het de bedoeling dat er op zaterdagmorgen wordt getraind met de G-iganten in spé. Wanneer er voldoende belangstelling bestaat en de basis breed genoeg is, zal er wellicht ook in competitieverband worden gespeeld. De vier 4 begeleiders zijn mensen met een pedagogische en medische achtergrond. Het zijn Bart Hulshof, Rutger Smeenk, Ellis Kok en Jack van Beek. Daarnaast worden we begeleid door een coördinator van de KNVB, zodat we een klankbord hebben bij eventuele vragen."

Sociale ontwikkeling

Sandra Aarts is moeder van één van de spelers: "Voor de kinderen is het, naast de lol die ze hebben en de gezonde beweging, ook nog eens goed voor hun sociale ontwikkeling. Een kind met één of meer beperkingen is niets om je voor te schamen. Wie zijn of haar kind eenmaal op het voetbalveld heeft gezien, wil nooit meer anders!" Als het aan Koen Luijer en Niels Aarts ligt komen er snel een aantal jongens en meisjes bij: "Met zijn tweeën trainen is natuurlijk wel aardig en we hebben veel ruimte maar het is veel leuker als we een partijtje kunnen spelen. We vinden het vreselijk leuk en hebben er veel plezier in. De trainers zijn top en begeleiden ons perfect. Kom gewoon eens lekker meetrainen, je zult zien dat jullie het ook leuk vinden!"

Jack van Beek: "Belangstellenden nodigen wij van harte uit om vanaf 09.00 uur op zaterdagmorgen met ons mee te trainen. Voor meer informatie ben ik te bereiken op 06-51150116, of email info@streeploos.nl".

advertentie
advertentie