Sponsorcross voor nieuw starthek

13 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Woensdag 10 oktober organiseerde de Nijkerkse Cross Club afdeling fietscross een sponsorcross op de baan aan de Watergoorweg in Nijkerk. Doel: het inzamelen van geld voor een nieuw starthek. Bijna 50 fietscrossers gingen enthousiast van start om zoveel mogelijk rondjes te rijden.

Een snelle start is het halve werk. Dat geldt voor veel sporten, en zeker voor fietscross. Maar dan heb je wel een goed starthek nodig. Het huidige is erg verouderd en werkt niet goed meer. Daarom moet er een nieuwe komen, maar dat kost erg veel geld en dat zit niet allemaal in de clubkas. Vandaar de sponsorcross die dit jaar voor het eerst werd gereden. Onder luide aanmoediging van een grote groep sponsors – ouders, familieleden, buren, vrienden en bekenden – werd er een uur lang fanatiek gereden. Vooraf werd al druk gespeculeerd: hoe vaak kun je de 370 meter lange baan in een uur tijd rondrijden? De schattingen liepen sterk uiteen, maar werden woensdagavond fors overtroffen: het gemiddelde aantal rondjes kwam op bijna 25!

Na afloop konden de fietscrossers genieten van een lekker hapje en drankje in het clubhuis en kregen zij een officiële clubsticker als beloning voor hun inzet. De totale opbrengst is nog niet bekend, maar duidelijk is wel dat door deze sponsorcross het nieuwe starthek weer een flinke stap dichterbij is gekomen!

Ruud van de Veen maakte de foto's.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie