Sparta Nijkerk in de lift

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Hamstra en Van Essen speelden samen vijfentwintig jaar in de hoofdmacht van Sparta Nijkerk. Samen niet veel, al kan Hamstra de spits Van Essen nog herinneren: “Hij dreef medespelers, en supporters tot wanhoop, omdat kansen missen zijn specialiteit was. Later als verdediger heeft hij het prima gedaan met een landskampioenschap.” “Wat dat betreft staat het 1-0 voor mij”, countert Van Essen. “Toen ik rechtsachter werd, verdween Hamstra uit het team. Jan Lankreijer heeft hem later teruggehaald met een fles Whisky.”

Vereniging en businessclub 29zijn groeiende NIJKERK - De topper van zaterdag gaat tussen Sparta Nijkerk en Spakenburg. Twee oud-spelers van Sparta Nijkerk, hebben zaterdag duidelijk andere belangen. Aan het woord zijn Dirko van Essen, bestuurslid van de Businessclub Sparta Nijkerk en Harry Hamstra, assistent trainer van Spakenburg.

Na de problemen twee jaar geleden is Van Essen betrokken geraakt bij de Businessclub Sparta Nijkerk nadat Covebo hoofdsponsor werd. “Samen met het bestuur, de supportersvereniging, het sfeervak en andere geledingen werken we aan een hoger plan voor de vereniging. Het gaat goed, zowel de vereniging als de Businessclub zijn groeiende en levend. In het huidige team zitten zes Nijkerkers, dat is ook belangrijk voor de club. Jammer eigenlijk dat Nijkerkers als Hamstra, Jakob Mulder en Jos Bouw in het blauwe kamp verblijven.”

Sinds vorig seizoen is Hamstra assistent-trainer bij Spakenburg. “Na Veensche Boys was dit een uitdaging én het bleef blauw. Vorig jaar was ik veertig jaar lid bij Sparta Nijkerk en gun ze veel, maar nu wil ik winnen en kampioen worden met Spakenburg. We hebben een beter en leuker team dan vorig seizoen met veel gogme. Daarmee willen én kunnen we winnen van de koploper.”

Intensief

Het trainersbestaan van Hamstra is intensief, maar hij heeft het naar zijn zin bij de blauwen. “Het enige nadeel is dat ik op zaterdag een pak aan moet. Ik vind het geen fijne wedstrijdkleding, dus als ik ergens hoofdtrainer wordt, moet dat maar worden afgeschaft.”

Van Essen wil veel activiteiten met de Businessclub Sparta Nijkerk organiseren met veel uitwisselingen. “Zaterdag is Frama Nederland B.V. gastheer op de bijeenkomst voor de Businessclubs van zowel Sparta Nijkerk als Spakenburg. Geheel in stijl met een heus palingplein. Met dit soort thema’s rond wedstrijden proberen we meer bezoekers te trekken en de onderlinge contacten te verbeteren.”

De ontmoeting tussen Sparta Nijkerk en Spakenburg is een heuse topper en beiden zien de andere ploeg als favoriet. Hamstra: “Sparta Nijkerk is koploper en heeft vijf van de laatste zes onderlinge duels gewonnen.” Van Essen ziet het anders. “We doen het dit seizoen heel goed en de ploeg zit goed in elkaar. Het verschil is echter dat Spakenburg kampioen moet worden en daarom moet winnen. Bij Sparta Nijkerk is die druk minder.” Toch verwachten Van Essen en Hamstra dat hun club gaat winnen. “Wij staan in ieder geval op 1-1,” oppert Hamstra, nadat hij het handje drukken had gewonnen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie