Optreden Airforce Jazz Trio tijdens koffieconcert De Wulfshoeve

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

De geschiedenis van het Airforce Jazz Trio kent vele hoogtepunten. Met trots presenteert de wijkvereniging dan ook dit ensemble. Het Airforce Jazz Trio bestaat uit Johan van der Kouwe (piano), Rogier van Vliet (contrabas/basgitaar) en Frans Mineur (drums) en is onderdeel van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

NIJKERK - Het bestuur van Wijkvereniging Paasbos ontvangt op zondag 14 oktober tijdens een koffieconcert in de Wulfshoeve het Airforce Jazz Trio. Twee extra spelers op saxofoon zijn aan het drietal toegevoegd. Het concert, dat voor iedereen toegankelijk is, begint om 12.00 uur.

door Peter Kerklingh

Meestal speelt dit swingende trio voor besloten gezelschappen binnen Defensie tijdens bijeenkomsten van onder andere het Ministerie en de Navo. Ook spelen zij ter gelegenheid van feestelijkheden van het Koninklijk Huis, op bijvoorbeeld het Paleis Noordeinde, het Paleis op de Dam en in de Ridderzaal. Het trio begeleidde tijdens optredens verschillende grote namen, zoals Dame Vera Lynn en Jean “Toots” Thielemans.

Op zondag 14 oktober speelt het Airforce Jazz Trio in Nijkerk in de Wulfshoeve een voor iedereen toegankelijk koffie-concert. Verschillende stijlen zullen de revue passeren: op het programma staan onder meer jazz-klassiekers als Take Five en Take the A Train, afgewisseld met moderne bewerkingen van popstukken zoals Against All Odds van Phil Collins en Blackbird van the Beatles en stevige Latin van Michel Camilo.

Speciaal voor dit optreden wordt het trio versterkt door twee saxofoonsolisten uit het Luchtmacht Orkest. Patrick Curfs op alt en sopraan en Steven Dietvorst op tenor. Alle vijf musici studeerden af aan het Rotterdams Conservatorium. Het Orkest van de Luchtmacht reisde de afgelopen jaren succesvol door Nederland in de grotere theaters met ondermeer de rockopera ‘Tommy’, ‘the Beatles in Concert’ en ‘Queen in Concert’. Voor volgend jaar staat ‘Hollywood in Concert’ op het programma.

De Wulfshoeve is om 11.30 uur open, er is gratis koffie, de entree is € 7,00. Het concert begint om 12.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie