Rechtszaken rond UMTS-mast

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Op 10 september bleek T-Mobile illegaal een mast te hebben geplaatst van 27 m hoogte. Dit is strijdig met het bestemmingsplan dat slechts een bouwhoogte van 2,5 m mogelijk maakt. Toen de toezichthouder T-Mobile gelastte de mast te verwijderen werd per kerende post een bouwvergunning voor de duur van een jaar aangevraagd. Het college weigert echter medewerking. T-Mobile heeft niet aangetoond dat het echt om een tijdelijke vergunning gaat. T-Mobile zou binnenkort een UMTS-antenne vergunningsvrij mogen plaatsen aan een hoogspanningsmast van NUON aan de Bloemendalseweg. NUON bleek echter niet op de hoogte van dat verzoek. Bovendien vindt het college dat er voldoende alternatieve locaties zijn te vinden.

College wil helder signaal afgeven NIJKERK - Vorige week besloot het college T-Mobile te dwingen de illegaal geplaatste UMTS-mast op het perceel Wallerstraat 87 te verwijderen. T-Mobile werd aangeschreven de UMTS-mast voor 8 oktober te verwijderen. Daarna zou het college de mast verwijderen op kosten van de telecomprovider. Ook de eigenaar van het perceel - BV Timpaan Noord-Nederland en de eigenaar/verhuurder van het aggregaat - Bredenoord Aggregaten Verhuur BV - werden door het college als overtreders aangemerkt.

T-Mobile heeft nu een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter ingediend. Dit verzoek is gericht tegen de op 4 oktober 2007 verzonden bestuursdwangbeschikkingen, waarbij aan betrokken rechtspersoon de last is opgelegd om de zonder bouwvergunning geplaatste bouwwerken op het perceel Wallerstraat 87 te Nijkerk te verwijderen en verwijderd te houden.

Het college is bereid om voorlopig af te zien van het toepassen van bestuursdwang, totdat de voorzieningenrechter uitspraak heeft gedaan op het verzoekschrift. De omwondende worden hiervan op de hoogte gesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie