IQBuzz Van Duijn en Visser

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Dat kwam vooral tot uiting in videoproducties, acteeropleidingen, schrijven, musiceren en organiseren. Visser woont in Enkhuizen en begon in 2001 een eigen reclamebureau als afgestudeerd grafisch technicus. Ze kwamen elkaar tegen in 2006 op een forum van een rockband en bleken gemeenschappelijke interesses te hebben als reclame, TV, film, concepten uitwerken en musiceren in een band. Van Duijn was op de Filmacademie in Amsterdam bezig voor de Dag Van Het TV-Idee. Binnen vier maanden werd geleerd van een TV-format (programma-concept) een verkoopbaar product te maken. Verduijn had inmiddels een TV-comedyserie tot format uitgewerkt onder coaching van scenarioschrijver Haye van der Heijde. Van Duijn: ,,Aan het eind van het deze dag werd mijn format uitgefilterd om te mogen “pitchen”, dat betekent in 5 - 10 minuten je idee verkopen aan TV-zenders en -producenten. Bertil schetste de karakters uit het format voor het geïllustreerde boekwerkje dat als bijlage na de pitch mee kreeg.’’ Visser zag in Van Duijn een aanvullende partner voor zijn reclamebureau en zo zijn ze gestart met het creatief productiebureau IQBuzz. Van Duijn is de uitdenker van de ideeën en concepten, schrijft de teksten en werft de klanten, Visser de uitwerker, technicus en bouwer. Visser: ,, IQBuzz staat voor slimme reclame. Goede marketing is een keuze. Bij IQBuzz kan men terecht voor grafische vormgeving , zoals logo, huisstijl, brochures, promotiemateriaal, etiketten, verpakkingen, autoreclames en reclameborden. Maar ook voor webdesign, e-mailings, nieuwsbrieven, promotiecampagnes en marketing concepten, commercials, bedrijfsfilmpjes en ondersteunende muziek. Klanten zijn zeer divers en het klantenbestand loopt uiteen van bedrijven werkzaam in onder meer de tuinsector, verfproductie, schildersbranche, groothandel blikemballage, gevelbeplating, tegels en sierbestrating, elektro- en installatiebranche en auto-industrie, bandenbranche, intern transport, verkeer, fietsenhandel, uitzendbureaus, beautycenters, horeca, food, muziek, etc.

HOEVELAKEN - ,,Reclame maken is geen kunst, reclame tot kunst verheffen wel. Wij zijn op zoek naar wat uniek is en sterk door eenvoud. Er zijn zoveel doeners en maar weinig denkers die de middelmaat ontstijgen.’’ Aan het woord zijn de eigenaars van reclamebureau IQBuzz, Pim van duijn en Bertil Visser, sinds september gevestigd op De Wel 2c in Hoevelaken. Van Duijn woont al 37 jaar in Hoevelaken en was jarenlang werkzaam in zowel het reclame- als verkoopvak. Daarnaast is Verduijn vooral creatief.

Informatie:

www.iqbuzz.nl, info@iqbuzz.nl De Wel 2c, 3871 MV Hoevelaken , Postbus 167 3870 CD Hoevelaken. Telefoon 033 - 8442198, fax: 033 - 8442994.

advertentie
advertentie