Loet van Wegen is pension gestart

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

Loet van Wegen: ,,Na de MTS Autotechniek en de VBBM ben ik gaan werken als vertegenwoordiger, autoverkoper en tot slot als product manager in automaterialen. In 1987 ben ik de autoshop op de Wiekslag in Hoevelaken gestart. Van niets opgebouwd naar een goede zaak met een goede naam in Hoevelaken maar ook daarbuiten. Per 1 april 2001 heb ik na 13 jaar de autoshop in Hoevelaken verkocht. Doel was te beginnen met een sabbatical year en daarin te bedenken wat ik verder zou gaan doen. Er stond een camper klaar en een reis naar Singapore, China en Australie gepland. Maar in juni dat jaar ontmoette ik mijn huidige echtgenoot Rob, waardoor de reis wat werd ingekort. De laatste bestemming Australië hebben we samen gedaan. Begin 2002 ben ik gaan werken als vertegenwoordiger in Industriële Verpakkingsmaterialen, rayon West Nederland.”

Veel Hoevelakers weten de weg al te vinden HOEVELAKEN - Loet van Wegen, de voormalige eigenaar van de autoshop op De Wiekslag, is vorig jaar met zijn echtgenoot Rob Gelaudemans aan een nieuw leven begonnen. In Willingen, in het hart van Sauerland, zwaaien ze de scepter over een fraai pension, Haus Alle Jahreszeiten. Veel Hoevelakers hebben de weg naar deze mooie stek al weten te vinden en komen met enthousiaste verhalen thuis. De hoogste tijd dus voor een hernieuwde kennismaking met Loet van Wegen.

door Gerrit Steen

Inspiratie

,,In 2004 gingen wij op vakantie en zijn na een tegenvaller in Kroatië beland in een Hotel in Noord Italie. Een prachtig pand maar de geest was eruit. Daar kregen we inspiratie hoe je van zo’n hotel een modern goed lopend hotel zou moeten kunnen maken. Dat idee liet ons beiden niet los. We hebben geprobeerd dat hotel over te nemen maar de eigenaresse wilde beslist niet verkopen. In de zomer van 2005 hebben we tijdens onze vakantie de knoop doorgehakt en zijn op zoek gegaan naar een Hotel in het Sauerland. We waren beide onze baan zat. Rob zat in de woonbegeleiding van ex Ama’s en Antillianen. Veelal een zeer ondankbare doelgroep. Ik was de commercie in Nederland zat. Alles draaide steeds meer om geld en dat maakt het er vaak niet leuker op.”

Sauerland

,,De keuze is uiteindelijk op het Sauerland gevallen omdat er daar elk jaargetijde wat te beleven is (vandaar onze naam) voor vakantiegangers, wij daar ieder jaar al kwamen en de mentaliteit daar erg prettig is. Er is bijvoorbeeld nog respect voor andermans eigendom, als je begrijpt wat ik bedoel. Daarnaast is het een relatief korte afstand naar Nederland t.o.v. bijvoorbeeld Italië. Ook de taal waren we beiden al machtig. Uiteindelijk is het geen hotel geworden maar een appartementen complex waarin we ook ontbijt kunnen aanbieden. Dit omdat we anders het samen niet alleen af zouden kunnen en we eigenlijk per toeval tegen dit unieke stekje aanliepen. We zijn op 1 april 2006 begonnen. We hebben zes appartementen en zijn begonnen met alle oude meubels eruit te gooien. 2 weken later kwamen de eerste gasten al. Een goede vriend van ons heeft een super website voor ons gemaakt waardoor de eerste boekingen al binnen kamen voordat we de sleutel van het pand hadden. Dat was wel heel motiverend moet ik zeggen! We hebben niet echt ingrijpend moeten verbouwen, moderniseren is een beter woord. Het achterstallig onderhoud hebben we in de afgelopen 1,5 jaar ook weggewerkt. Ook een nieuwe verwarmingsketel moest er komen.”

Stijgende lijn

,,Vanaf het begin is er een stijgende lijn te zien in de boekingen. Maar ook in de kosten eerlijk gezegd. De energiekosten bijvoorbeeld zijn hier erg hoog. Daarnaast zijn wij een bedrijf die concurrentie hebben van particulieren die 1 of 2 appartementjes erbij verhuren, want dat is hier erg gebruikelijk. Alleen moeten wij de BTW afdragen en doen de particulieren hier veel zonder rekening. De bij de koop beloofde lijst met stamgasten viel enorm tegen. Onze voorgangers hadden ivm ziekte de laatste jaren enorm afgebouwd en konden zich ook niet onderscheiden van de rest. Want dat is een voorwaarde om succes te krijgen maar ook te houden. Al vanaf het begin komen er veel Hoevelakers en dat worden er steeds meer gelukkig. Want de meeste die een keer geweest zijn komen ook weer terug. Het is zo gaaf om een boeking uit Hoevelaken te krijgen. Soms weet ik pas wie het is als ik het gezicht bij de naam zie. Erg leuke ontmoetingen zijn dat. We merken dat er veel mond tot mond reclame in Hoevelaken e.o. wordt gemaakt. Dat merken we ook aan alle mensen waar we dan weer de groeten van krijgen. Soms zitten er 2 stellen uit Hoevelaken tussen de ontbijtgasten die elkaar dan niet kennen en later hoor je dan dat ze elkaar in Hoevelaken weer zijn tegen gekomen. Super!”

Stoffig imago

,,Het Sauerland heeft een stoffig imago, zo van wandelen, skiën en langlaufen en dan houdt het op. Het is erg moeilijk om van dat imago af te komen. Maar al ruim tien jaar is men daar erg hard mee bezig en eigenlijk al zeer geslaagd. Want er is veel geïnvesteerd in de wintersport dmv kabelbanen, stoeltjesliften, speciale bassins om sneeuwkanonnen te voeden. Daarnaast ontelbare wandelroutes, maar ook wordt hier de Mountainbike EK gehouden, Skateboard EK en de WK skispringen niet te vergeten. Willingen heeft een ijsbaan (ook ‘s zomers) een subtropisch zwemparadijs, een rodelbaan en een Kartbaan met bowlingbaan wordt nu gebouwd en is eind van dit jaar klaar. Daarnaast is het uitgaansleven hier super gezellig.”

Voordelig

,,Maar de meeste Nederlanders staan verbaasd als ze in een restaurant of kroeg moeten afrekenen. Ze snappen niet dat die prijzen nog kunnen, en dat is altijd leuk. Als je onze prijzen bekijkt (bijvoorbeeld op de website) dan zie je dat je vanaf € 33,00 per nacht voor 2 personen een appartement kan huren. Dat is hier ook een lage prijs, maar daarvoor bieden we ook nog erg veel. Zo denken we ook snel een hoge vullinggraad te hebben, en dat is eigenlijk al bewezen. Wij hebben liever 80% bezetting voor een wat lage prijs dan 30% voor een hoge prijs. Wij hebben hier onze stek echt gevonden. Vaak zeg ik tegen Rob op zondagavond: “je zou toch morgen naar je werk moeten!” Natuurlijk is het vaak hard werken, maar als je het met plezier doet voelt dat niet zo. Of ik kijk om me heen en denk: je zou hier mogen wonen…. Nee, hier gaan we oud worden en dat duurt nog heel lang! Gasten uit Hoevelaken en omgeving zijn extra welkom. Nu en ook zeker in de toekomst, dan houden we het lijntje met Hoevelaken en dat voelt goed.

Hausallejahreszeiten, Zur Schlade 4, OT Willingen-Usseln, Hessen, Duitsland 34508. Tel. +49 (0) 5632969 979. Internet: www.hausallejahreszeiten.de

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie