Hoog(s)te punt bereikt

19 september 2007 om 00:00 Nieuws

Kees van Duijn, voorzitter van de Woonvorm Ouderen schetste de geschiedenis van dit project aan de Kyftenbeltlaan, waarvoor de eerste ideeën in 1994 werden geboren binnen een klein groepje ouderen in spé (toen nog wel) die een woonhofje wilden realiseren waarbij zelfstandigheid, nabuurschap en veiligheid basisprincipes vormden. Er werd een bestuur gevormd en de gemeente werd benaderd. Van Duijn moest constateren dat gestalte geven aan dit project vele malen moeilijker was, dan de initiatiefnemers ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Woonvorm Ouderen nadert voltooiing HOEVELAKEN - Vrijdag bereikten de bouwers van de Woonvorm Ouderen Hoevelaken het hoogste punt van het complex. Reden voor bouwers, projectontwikkelaar, gemeente en toekomstige bewoners om een feestje te vieren en de vlag in top te hijsen.

door Henk Brinkman

Kritische noot

Van Duijn toonde zich verheugd dat de voltooiing van het project in zicht is, maar plaatste nog wel een kritische noot. Het project bestaat uit tien koopwoningen en acht huurwoningen. Bij vier van de acht huurwoningen is de huur nu zo hoog vastgesteld dat de huurders niet meer voor huurtoeslag in aanmerking komen. ,,Dat is tegen de afspraken,” aldus Van Duijn. Wethouder Renger Walet verwachtte dat dit probleem in overleg met verhuurder De Alliantie zou kunnen worden geregeld.

Verder ziet Van Duijn nog wel wat probleempjes. ,,In het hofje gaan we met meer dan dertig mensen bomen over kleinigheden, maar waar gemekkerd wordt is levendigheid. Niemand leeft voor zichzelf alleen.”

Het project op het voormalig tennispark is ontwikkeld door Schipper Bosch en gebouwd door bouwbedrijf Van de Belt uit Leusden.

advertentie
advertentie