‘Geen extra overlast door geluidsscherm’

12 september 2007 om 00:00 Nieuws

Twee Nijkerkse partijen hebben afgelopen week opheldering van het Nijkerkse college gevraagd over de rol van de gemeente bij de realisatie van het geluidsscherm langs de Amersfoortse nieuwbouwwijk Vathorst. Ze vermoeden dat het geluidsscherm het verkeerslawaai van de A28 weerkaatst richting Hoevelaken en zorgt voor een extra toename van de geluidsoverlast.

VATHORST/HOEVELAKEN - Het geluidsscherm langs de A28 bij Vathorst veroorzaakt geen extra waarneembare geluidsoverlast in Hoevelaken. Dat stelt de gemeente Amersfoort in reactie op de discussie die in Nijkerk is losgebarsten. Ook kon de toenmalige gemeente Hoevelaken volgens Amersfoort negen jaar geleden weet hebben van de aanleg van het geluidsscherm langs Vathorst.

door André van der Velde

Volgens Amersfoort moet de toen nog zelfstandige gemeente Hoevelaken van de plannen hebben geweten. ,,Er is negen jaar geleden vast en zeker vooroverleg geweest over het Bestemmingsplan Vathorst, dat is gebruikelijk”, aldus milieuadviseur Bert Visscher. ,,Bovendien was het bestemmingsplan nooit door de provincie Utrecht goedgekeurd als er geen akoestisch onderzoek zou zijn uitgevoerd. Op het genomen besluit konden de omliggende gemeenten erop reageren. Dat is blijkbaar niet gebeurd.” Volgens Visscher zorgt het geluidsscherm bij Vathorst voor een niet hoorbare toename van geluid met circa 0,5 dB(A).

Langs de toekomstige ontsluitingsweg Corlaer en de A28 zal overigens nog een 7 meter hoog en een kilometer lang geluidsscherm verrijzen. ,,Daarover is in 2005 overleg geweest met Nijkerk. En ook daarop komt een geluidsabsorberende laag.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie