Arthura van de Bunt stapt op

12 september 2007 om 00:00 Nieuws

In een verklaring schreef Arthuraj het raadslidmaatschap boeiend, maar niet eenvoudig te vinden. Bovendien vond zij dat haar werk als raadslid leed onder de wijze waarop binnen de partij wordt gewerkt. Desgevraagd wilde zij niets aan deze verklaring toevoegen, waardoor er vagen over de reden van haar opstappen blijven leven. Zij verontschuldigt zich tegenover de mensen die op haar gestemd hebben. Zij staat nog steeds achter de doelstelling van de partij.

Partijvoorzitter Harriët Horlings opvolger NIJKERK - Arthura van de Bunt, raadslid voor Hart voor Nijkerk is vorige week met onmiddellijke ingang opgestapt als gemeenteraadslid. Als reden gaf zij op zich niet goed te kunnen vinden in de manier waarop er binnen de partij wordt gewerkt. Zij wordt opgevolgd door Harriët Horlings, die nu nog voorzitter is van de partij.

door Henk Brinkman

Bestuur en fractie van de partij betreuren het opstappen van Van de Bunt. ,,Zij was een bekwaam en deskundig volksvertegenwoordiger. Wij zijn haar erkentelijk voor haar grote inzet.”

Partijvoorzitter Harriët Horlings wilde evenmin verder ingaan op de redenen. ,,Onze partij wil altijd transparant zijn, maar wij hebben met Arthura afgesproken daar niets over te zeggen. Aan die afspraak houden wij ons.”

Horlings, getrouwd en moeder van twee inmiddels volwassen kinderen, is door bestuur en fractie unaniem als opvolgster voorgedragen. Zij is als lid van de raadscommissie ABM niet onbekend met het werk voor de gemeenteraad. Zij wil zich voor het belang van Nijkerk inzetten. ,,Nijkerk is een middelgrote stad met goede voorzieningen en een aantrekkelijk leefklimaat, maar gelukkig niet zo massaal als een grote stad. Wat mij betreft blijft dat zo, maar je moet je ogen niet sluiten voor de realiteit. Er zijn veel Nijkerkers die lang op een woning moeten wachten.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie