Brede steun voor Business Event

5 september 2007 om 00:00 Nieuws

Komend jaar, 2008, wordt in Nijkerk een groots Business Event gehouden. Een aantal ondernemers uit Nijkerk zullen op dit Event, een Nijkerks equivalent van de Oscaruitreiking in Hollywood, in de schijnwerpers worden geplaatst. In vier categorieën worden Awards uitgereikt. De kandidaten worden voorgedragen uit de kring van handel en Industrie, de detailhandel en jonge ondernemers. Daarnaast zal hoofdsponsor Rabobank een speciale Rabo Award uitreiken. Rabodirecteur Gerrit Huijgen: ,,Deze Award wordt uitgereikt aan de ondernemer die zijn bedrijf op innovatieve wijze in de markt heeft gezet zich onderscheidt met de kernwaarden van de Rabobank.”

Prijzen voor Nijkerkse ondernemers NIJKERK - ,,Nijkerk mag wel wat minder bescheiden zijn,” zei burgemeester Gerard Renkema afgelopen maandag bij de presentatie van het Comité van Aanbeveling voor het eerste Business Event Nijkerk dat in het voorjaar van 28 gaat plaatsvinden. Na een paar maanden burgemeesterschap in Nijkerk was hij aangenaam verrast de enorme bedrijvigheid in Nijkerk. ,,Daar mag je best trots op zijn.”

door Henk Brinkman

Comité van Aanbeveling

Om de campagne te ondersteunen is een comité van Aanbeveling gevormd. Leden zijn de Nijkerkse burgemeester Gerard Renkema, wethouder Henk Lambooij, voorzitter Zieck van de Kamer van Koophandel Gooi- en Eemland, NOV-voorzitter Gerard van den Tweel, voorzitter Wout van Baal van de Ondernemersvereniging Hoevelaken en voorzitter Carel van Eijs van Bedrijvenkring Nijkerk Hoevelaken.

Voor de toekenning van de Awards is een onafhankelijke jury gevormd, die gaat toetsen aan uitgebreide criteria, die door de organisator, het Barneveldse bedrijf Business Events zijn opgesteld. Dit bedrijf organiseert al meerdere jaren Business Events in Barneveld en andere plaatsen.

Geen verliezers

Gert Ansink van Business Events noemt het een competitie zonder verliezers. ,,Genomineerden zijn al winnaars. Zij krijgen media- en podiumaandacht. Van ieder bedrijf, waarvan de ondernemer wordt genomineerd, wordt een film gemaakt die tijdens de uitreiking op een groot scherm wordt vertoond.” Bovendien zal in de plaatselijke pers, met name in de Stad Nijkerk, aandacht aan de genomineerde ondernemers worden gegeven. En hoewel het Comité van Aanbeveling bestaat uit mannen in weinig spannende kostuums wordt de uitreiking van de Awards, die in het voorjaar in Hart van Holland plaats zal vinden, een spectaculair evenement. De presentatie is in handen van TV-persoonlijkheid Tineke Verburg, die de genomineerden zal interviewen. Daarna zullen burgemeester Renkema en wethouder Lambooij de Awards uitreiken.

u Kandidaten voor deze Awards kunnen worden voorgedragen door branchegenoten. Informatie over de criteria voor de toekenning van de Awards is te verkrijgen bij Business Events, Livingstonestraat 94, 3772 KK Barneveld, tel.0342-424 626, e-mail: ga@procomm-businessevents.nl.

advertentie
advertentie