Voorzittershamer neergelegd

5 september 2007 om 00:00 Nieuws

Kees van Duijn is de man van het eerste uur van de Dorpsdag Hoevelaken. Hij zag kans om de Wielerronde van Hoevelaken om te vormen naar een dag voor alle bewoners van het dorp. Kees van Duijn: ,,Zo rond 1975 is de Hoevelaakse profwielerronde ontstaan. Frans Boelen en Wim van der Laak waren de voortrekkers. Jan Raas, Gerrie Kneteman, Joop Zoetemelk reden allemaal mee, echt prachtig hoor. Wij gaven ons op als douche-adres, zo zijn er een aantal prominente wielrenners bij ons thuis geweest. In het 8e jaar werd een conflict tussen het wielerrondebestuur en de gemeente Hoevelaken over een rekening op de spits gedreven waarbij het Wielercomité aan het kortste eind trok. Er is nog een handtekeningenactie gestart: ‘de wielerronde moet blijven’, waarbij we 2500 handtekeningen ophaalden. Het mocht niet baten, toen zijn ze naar Amersfoort gegaan. Dat ging maar 2 jaar goed, toen was ook dat voorbij. Wij zijn toen in Hoevelaken doorgegaan met de amateurs.”

Na 22 jaar vindt Kees van Duijn het genoeg HOEVELAKEN - Het zal even wennen zijn, maar na 22 jaar heeft Kees van Duijn zijn opzienbarende functie als voorzitter van het Dorpsdagcomité Hoevelaken neergelegd. Natuurlijk ging dit niet geruisloos. Vlak voor het optreden van de Coronas op zaterdagavond kreeg hij een prachtige bos bloemen overhandigd en hielden mede-comitéleden en mensen uit het publiek spandoeken omhoog met de tekst: KEES FANTASTISCH, zijn meest gevleugelde uitspraak.

door Gerrit Steen

Vuurwerk

,,We gingen eerst het oude wielerrondeverhaal van Hoevelaken kopiëren naar een nieuwe situatie. Geen dranghekken meer, maar open ruimte. Toen kwam al snel de dorpsloop erbij, een zeskamp én de verenigingen deden ook steeds actiever mee. Na een jaar of vier wilden we het geen wielerronde meer noemen, maar een dorpsdag. Wij zijn, met een kern van een man of vier, het eerste jaar gelijk begonnen met vuurwerk, dat was in 1985. Wat ik zelf fantastisch vond was de Dorpsdag waarop we de laatste zeskamp hadden. Toen hadden we hier een enorm bassin opgebouwd met allerlei watertoestanden, er was een grote hijskraan, het was echt spektakel! Via de brandweer zijn dat soort contacten ontstaan. Dat was prachtig, dat je er voor ging en dat de dingen lukten. Het hoogtepunt was het 10 jarig jubileum, compleet met grandioos vuurwerk en een symfonieorkest in het Hoevelakense bos, een ongekend succes. Dat zou nu niet meer kunnen.”

Dorpsevenement

,,Dit jaar vind ik de opstelling goed, vooral het gebeuren op het manifestatieveld is mooi. De dorpsmaaltijd is een hele trekker. Iedereen die ingeschreven heeft, komt ook. Vorig jaar waren er maar twee afzeggingen. Zo’n maaltijd kost goud geld, je hebt steeds dezelfde mensen die de kar trekken, zoals Gerard Steltenpool en Kees van Altena. Ze ontvangen graag de complimenten van hun klanten. Waarom ik er nu mee stop? Niet alleen vanwege mijn appartement in Spanje. Ik kan het allemaal behoorlijk plannen. Maar je merkt dat je contact moet hebben met belangrijke sponsors. Vorig jaar ging dat al iets minder dan ik had gedacht. We hebben er nu vier betrekkelijk jonge bestuursleden bij gekregen, waaronder een docent veiligheid. Je merkt dat daar steeds hogere eisen aan gesteld wordt. We hebben nu een vergunning van 26 pagina’s, vroeger was dat maar 4 pagina’s. Ik heb een leuke tijd gehad en misschien kom ik nog wel eens terug als speaker bij de dorpsloop, dat lijkt me wel leuk.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie