Nijkerkse Stadsfeesten 2007

29 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Teksten: Peter Kerklingh

Zonnige start, spetterende voortzetting NIJKERK - De Nijkerkse Stadsfeesten zijn zaterdag zonnig van start gegaan met volleybal, de jaarlijkse kunstmarkt en de strijd om de sterkste man van Nijkerk. Het was de bedoeling om gisteren een wedstrijd Living Statues (levende standbeelden) te houden, maar dat onderdeel wordt doorgeschoven naar volgend jaar. Morgen, 30 augustus, staat de Nacht van Nijkerk op het programma. De stadsfeesten worden zaterdag afgesloten met diverse aantrekkelijke evenementen, zoals de Jack Russel race, de touwtrekwedstrijd voor horecateams en optreden van de Beatrix Pipe Band. Met hun doedelzakken zal het Plein op 1 september Schots aanvoelen.

Nacht van Nijkerk

De Nacht van Nijkerk duurt lang, want hij begint al om 14.00 uur in de middag. Tot 24.00 uur is er van alles te beleven. Op de eerste plaats versiert een lint aan kramen de binnenstad. Als ‘s avonds de verlichting aan gaat krijgt het centrum iets sprookjesachtig. Niet alleen deze braderie zal tot middernacht duren, ook vele winkels zullen hun deuren geopend houden. Met extra voordeelacties als attractie. De organisatie van de Nacht is in handen van de Nijkerkse Ondernemers Vereniging.

Stokhangen

In de Catharinastraat houden Time Out en Tfortelecom een wedstrijd Stokhangen! Bezoekers tijdens de braderie kunnen gratis meedoen aan deze wedstrijd. Degene die de langste tijd aan de stokken kan hangen ontvangt een prijs, die de volgende dag zal worden uitgereikt. Voor deze wedstrijd zijn er twee categorieën: kinderen tot en met 15 jaar en volwassenen.

Zaterdag Schotse dag

Zaterdag is de slotdag van de Stadsfeesten, met onder andere de hondenrace met Jack Russells, de Touwtrekwedstrijd en …Schotse muziek.

Jack Russell race

De jaarlijkse Jack Russell race is een niet meer weg te denken onderdeel van de dag. Dierenspeciaalzaak De Oostermolen organiseert de wedstrijd, die mede mogelijk is gemaakt door de winkeliers van Verlaat.

Op een complete racebaan schieten de Jack Russells achter ‘de haas’ aan. De racebaan is aangelegd op het Plein, waar de honden strijden om de eerste prijs. Deelnemende honden starten naast elkaar. De hond die als eerste de finish haalt, wint. Er zijn drie verschillende klassen: pup, laagbenig en hoogbenig. Iedereen mag zijn Jack Russell opgeven voor de race, inschrijven kan tussen 12.00 en 13.00 uur op het Plein die dag, dus op zaterdag. Het inschrijfgeld bedraagt drie euro per hond.

Hondenzwemdiploma

Naast de Jack Russellrace hebben de honden op 1 september ook de mogelijkheid een zwemdiploma te halen. Dit zal om 12.00 uur beginnen, de kosten voor deelname zijn €2,00. Aan het diplomazwemmen kunnen alle hondenrassen meedoen.

Op de eerste zaterdag in september zijn ook doedelzakspelers van de BeatrixPipeBand present. Zij geven een voorproefje van de Schotse avond, met onder andere touwtrekken, die om 19.00 uur van start gaat.

Touwtrekwedstrijd horeca

Op het Plein zullen diverse horeca-ondernemers hun sterkste personeelsleden en/of klanten laten strijden voor de felbegeerde wisselbeker. Acht mannenteams en drie vrouwenteams hebben zich reeds aangemeld. Onder hen bevindt zich de winnaar van vorig jaar Sporthal Watergoor. Naar verwachting zal deze spectaculaire wedstrijd duren tot 23.00 uur.

Schotse doedelband

De Beatrix Pipe Band is een Schots georiënteerd muziekgezelschap dat originele Schotse doedelzakmuziek ten gehore brengt. De band komt uit Hilversum en werd daar in 1962 opgericht. De samenwerking met de Beatrix Juvenile Pipe Band heeft ertoe geleid dat beide bands gekleed zijn in Day Dress. De ruit van de kilt is de Ancient Boyd tartan.

De band verzorgt regelmatig gastoptredens tijdens diverse taptoes, optochten, parades en herdenkingen in het binnen- en buitenland. Tevens is Beatrix aanwezig tijdens nationale en internationale competities voor pipebands. Individueel nemen de muzikanten deel aan competities. De Beatrix Pipe Band wordt regelmatig gevraagd voor bedrijfsfeesten, product-introducties en televisieprogramma’s. Pipe Major van de band is Martijn Selier, de drummers staan onder leiding van Anton Hazelaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie