Derde klasse B

29 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Sparta Nijkerk – IJsselmeervogels

Voorbeschouwing competitieduels

Zaterdag staat voor Sparta Nijkerk meteen een zwaar duel op het programma, namelijk tegen de kampioen van vorig seizoen IJsselmeervogels.

Sparta Nijkerk oefende in de voorbereiding veel tegen lagergeklasseerde ploegen, dus het is moeilijk in te schatten hoe ver de ploeg is. Het enige duel tegen een hoofdklasser was tegen Elinkwijk en daar werd verloren. Er zit echter weer veel voetbal in de ploeg, dus een goed seizoen moet wederom mogelijk zijn.

Een verdere verbetering van de klassering van vorig seizoen betekent dat Sparta Nijkerk serieus mee gaat doen om het kampioenschap. Dat wordt niet hardop uitgesproken, maar bij de supporters is er hoop. Wat dat betreft kunnen de Spartanen meteen hun hart ophalen en kijken waar de ploeg staat.

IJsselmeervogels neemt met niets minder genoegen dan het kampioenschap, te beginnen met winst in Nijkerk. Sparta Nijkerk wil op eigen veld een goed resultaat neerzetten, wat hopelijk een echte kraker oplevert. Het duel op De Ebbenhorst begint zaterdag om 15.00 uur.

OWIOS – NSC

NSC start de competitie, tenminste op papier, het minst moeilijk van de voetbalverenigingen. In Oldebroek moet worden aangetreden tegen OWIOS.

De gastheren zijn zeker een niet te onderschatten ploeg, maar NSC heeft de laatste wedstrijden laten zien dat het een goed team is. Toch ook wel veel nieuwe gezichten wat enige aanpassing vraagt, maar NSC heeft duidelijk aan scorend vermogen gewonnen. Dat was vorig seizoen nog wel eens het probleem, waardoor het lang duurde voordat de Nijkerkers zich definitief handhaafden in de eerste klasse.

Voor dit seizoen kijkt de nieuwe trainer Henk Drost naar een plaats bij de eerste zes in de eerste klasse. “Het beroemde linkerrijtje is het eerste doel. Maar veel hangt af van het begin van de competitie. Een goede voorbereiding zegt helemaal niets als je zaterdag verliest.”

In Oldebroek probeert NSC vanaf 14.30 uur de punten op OWIOS te veroveren en mee te nemen naar huis.

Veensche Boys – SVZW

De blessures van vier spitsen is de grootste zorg bij Veensche Boys. Trainer Eddy Kraaij wil zijn ploeg meer opbouwend laten voetballen, maar door het ontbreken van de vaste aanvallers valt dit niet mee.

“Je hebt te maken met blessures en de vervangers doen goed hun best, maar je ziet toch dat het als ploeg moeizamer verloopt. Maar we zijn niet in paniek en niet bang voor SVZW. Vorig seizoen was het blijkbaar een goede ploeg, maar hoe ze nu zijn, zien we zaterdag wel.”

Een doelstelling voor dit seizoen heeft Kraaij nog niet: “Doelstellingen worden maar zelden gehaald,” om er gekscherend aan toe te voegen “Oh toch, onze doelstelling is een plaats bij de eerste drie. Als we dat dan net niet halen, hebben we toch een prima notering en handhaven we ons.”

Zaterdag kan Veensche Boys op eigen veld tegen SVZW proberen de tegenvallende voorbereiding van zich af te spelen door een goed resultaat vanaf 14.30 uur.

Hoevelaken – Lelystad’67

Hoe goed Hoevelaken dit seizoen gaat spelen is nog niet helemaal duidelijk. De voorbereiding dan wel bekerronde was door vele afwezigen niet succesvol.

Het blijft echter voorbereiding en alles wordt vergeten na een goed resultaat in de eerste competitiewedstrijd. Dat zal niet eenvoudig worden met Lelystad’67 als tegenstander. Vorig seizoen eindigden de polderbewoners net boven Hoevelaken in de competitie en eindigde het onderlinge duel in Hoevelaken met een gelijkspel.

Zaterdag zullen beide ploegen de competitie met winst willenbeginnen, dus het kan een spannend en mooi duel worden op sportpark Kleinhoven vanaf 15.00 uur.

advertentie
advertentie