Kunstbus loopt als een trein

22 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Vanaf woensdag 5 september, van 9.00 tot 12.00 uur in de hal van De Stoutenborgh, Sportweg 25, Hoevelaken vindt inschrijving plaats op volgorde van binnenkomst. De inschrijving sluit op woensdag 12 september. Bij voldoende belangstelling (minimaal 40 personen) zal er voor elk programmaonderdeel slechts een bus rijden. Voorafgaande aan de voorstelling, de expositie of het museumbezoek wordt in principe een lezing gehouden.

HOEVELAKEN – Met de kunstbus worden cultuurminnende 55-plussers uit Hoevelaken comfortabel naar de schouwburg, de concertzaal of het museum gebracht; praktisch ‘van deur tot deur’. Bezoeken zijn er naar: Theater De Flint in Amersfoort op 12 oktober, Theater De Lampegiet te Veenendaal op 6 november, Theater Orpheus te Apeldoorn op 7 februari 2008 en Musea Groningen en Assen op 8 april 2008.

Op 28 oktober 1997 reden de eerste vijftig Hoevelakense senioren naar De Flint om de uitvoering van het toneelstuk “De Nacht van de Pauw’ te bezoeken. In ons dorp blijkt er voor de Kunstbus een grote belangstelling te bestaan; meteen al waren destijds alle plaatsen verkocht. In de loop der jaren is de belangstelling alleen maar groter geworden en kon de werkgroep, bestaande uit Jaap Burger, Nelleke Spoorenberg en Harry Luth, niet alle aanvragen honoreren. De werkgroep probeert zoveel mogelijk geinteresseerden aan bod te laten komen. Jaap Burger: “Er bestaat nog steeds een wachtlijst en 60 % van de deelnemers zijn ‘oudgedienden’ die weten dat zij zich snel moeten inschrijven. Meteen al de eerste dag in De Stoutenburgh is 90% bezet. Jammer voor ‘nieuwe’ mensen die te laat komen. Een tweede bus is geen optie, omdat wij geen 100 kaarten tegelijk kunnen reserveren.”

Programma

Vrijdag 12 oktober 2007, Theater De Flint, Amersfoort Internationaal Danstheater met ‘Schatten van Moeder India, dans van de goden en mensen’. De verteller leidt de bezoeker aan de hand van eeuwenoude verhalen over goden en mensen door de uitbundige Indiase dans- en muziekcultuur. Indiers geloven dat de god Shiva in het ritme van zijn dans de kosmos heeft geschapen. In India is dans daarom altijd en overal; dans is leven. ,,De beste productie ooit van het Internationaal Danstheater”, volgens het Parool. Dinsdag 6 november, Theater De Lampegiet, Veenendaal, ‘Madame Butterfly’ door de Roemeense Nationale Opera Timisoara. De 15-jarige Cio Cio San (Butterfly) wordt uitgehuwelijkt aan de Amerikaanse marinier Pinkerton. Hij laat haar achter met hun zoontje en als Pinkerton na drie jaar met zijn Amerikaanse vrouw terugkeert om zijn zoontje te halen, pleegt Cio Cio San harakiri. Donderdag 7 februari 2008, Theater ‘Orpheus’, Apeldoorn, het Nationale Toneel met ‘Eline Vere’. Louis Couperus schetst in Eline Vere een scherp en beklemmend beeld van de negentiende-eeuwse Haagse upperclass. Eline leeft voor de buitenwereld volgens de regels van haar tijd, maar van binnen snakt zij naar avontuur en romantiek. Dinsdag 8 april 2008 tentoonstelling “Go China” in musea van Groningen en Assen. Een spectaculaire expositie over architectuur, archeologie, avant-garde kunst en Chinese hedendaagse kunst tonen de cultuur van China.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie