Nieuw pand voor Tiggelaven

22 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Ook Arnold en Celia Tiggelaven gaan er wat ruimte betreft flink op vooruit. Zij hebben hun voormalige winkelpand al verlaten en hebben tijdelijk het pand op de hoek van de Brink en de Westerdorpsstraat betrokken, het pand waar voorheen Hoflake Hypotheken gevestigd was. In oktober zullen zij vervolgens het voormalige pand van Zeeman betrekken.

Ingrijpende veranderingen in centrum HOEVELAKEN - Het winkelpand op de Brink dat vanaf het begin leeg heeft gestaan, krijgt binnenkort eindelijk de inrichting waar het al 12 jaar op heeft gewacht. Het filiaal van Zeeman, dat op de hoek van de Kantenmars is gevestigd, zal er medio oktober haar deuren openen. De ruimte waar Tiggelaven Diervoeders tot voor kort in gevestigd was, wordt erbij getrokken, zodat Zeeman er in ruimte flink op vooruitgaat.

Door Gerrit Steen

Verdubbeling

Arnold Tiggelaven: “Het is wel even flink doorwerken geblazen. We moeten ons voormalige pand deze week schoon opleveren zodat Zeeman er in kan. En verder hebben we natuurlijk twee verhuizingen binnen enkele maanden te realiseren, we zitten nu tijdelijk in dit pand en zullen vanaf 8 oktober het voormalige pand van Zeeman betrekken. Natuurlijk kunnen we er wel eerder in om alles neer te zetten zoals we dat graag willen. Qua ruimte gaan we er lekker op vooruit. In het pand waar we voorheen zaten was 68 vierkante meter ruimte beschikbaar (inclusief magazijn), nu gaan we met het magazijn ermee gerekend naar 170 vierkante meter. Het winkelgedeelte zal ongeveer 115 vierkante meter beslaan. Een en ander betekent een ruime verdubbeling van de winkelruimte. Natuurlijk moet deze ruimte ook gevuld worden, we gaan dan ook meer artikelen dan voorheen aanbieden, het assortiment wordt flink uitgebreid. Met name in de aquariumsfeer en het leerassortiment (riemen etc.) zal dat goed te merken zijn. Op 7 oktober is er nog een grote inkoopbeurs voor dierbenodigdheden in Rijswijk, daar zullen de laatste knopen worden doorgehakt wat het voorlopige assortiment betreft. Nieuw is ook dat we in ieder geval dierenpenningen zelf gaan graveren. We doen het zelf op een nieuw aangeschafte machine en de mensen kunnen er zo op wachten, binnen 2 minuten is hij klaar. Behalve dierenpenningen zijn er ook andere toepassingen denkbaar, zoals naamplaatjes bijvoorbeeld.”

Hema

Op de Wiekslag vindt, als alle plannen doorgaan, ook een aardige winkelverhuizing plaats. De Hema wil graag een filiaal vestigen in het voormalige en nu leegstaande dubbelpand van Voskuilen Interieur, de lingeriezaak Body Comfort en Hoecom computers. De onderhandelingen daarover zijn op dit moment druk gaande, maar er zijn nog geen contracten getekend. Volgens dit voorlopige plaatje zal Body Comfort het pand gaan betrekken waar nu de Videotheek zit, en verhuist Hoecom Computers naar het leegstaande pand waar voorheen Fotografie Verhoef in gehuisvest was. Het normaal zo rustige winkeliergilde in Hoevelaken wordt zo aardig door elkaar geschud.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie