Expositie Klein Beekhoven

15 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

De kunstenaars die tijdens deze dagen exposeren zijn Arrie Huijgen, Henk Pothoven en Miriam van Eijken. De drie maken niet alleen zelf kunst maar geven ook cursussen. Henk en Arrie tonen hun werkzaamheden op 17 en 18 augustus. In 2006 had Henk een expositie op eigen terrein die een groot succes was. Aangemoedigd door de grote belangstelling van vorig jaar is de expositie nu uitgebreid. Naast beeldhouwwerken zijn er ook bronzen beelden en keramiek te bewonderen van meerdere kunstenaars.

NIJKERK - Op boerderij Klein Beekhoven wordt vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus een kunstexpositie gehouden. Tijdens deze expositie zijn ruim 100 objecten van drie kunstenaars te bewonderen. Er zijn werken van diverse materialen zoals steen, brons en keramiek.

Inmiddels is er een cursusruimte gecreëerd waar onder andere beeldhouwles en bronsgietcursussen gegeven worden. Verder is er een aparte ruimte om koffie te drinken: ‘de koeienkeet’. Atelier Klein Beekhoven” wordt meer en meer een begrip in Nijkerk. Henk Pothoven werkt nauw samen met Arrie Huijgen en zij verzorgen gezamenlijk maar ook apart cursussen op deze locatie. Daarnaast geven zij ook demonstraties Afrikaans bronsgieten op locatie. Op 25 augustus staan zij bijvoorbeeld op de kunstmarkt in Nijkerk. Miriam heeft in Amersfoort een eigen atelier en geeft onder ander cursussen keramiek. Informatie over de diverse cursussen is tijdens de expositie verkrijgbaar.

Als beeldhouwer is Arrie Huijgen autodidact. Hij heeft zichzelf gevormd. Naast een basisopleiding in beeldhouwen is het vooral zijn Sculpture Group die hem tot creativiteit aanzet. Beeldhouwen beheerst zijn leven. Het is geen baan van acht tot vijf, doch een continue bezig zijn met vormgeven en creatieve oplossingen zoeken.

Henk Pothoven bewerkt al enkele jaren diverse stenen: albast, speksteen, serpentijn. Daarnaast maakt hij ook bronzen beelden. Hij is zo enthousiast over beeldhouwen dat hij dat ook graag aan anderen wil doorgeven. De onderwerpen van Henk’s beelden zijn zeer verschillend: van abstract tot realistisch.

Pottenbakken

Als 18 jarige heeft Miriam van Eijken lessen gevolgd bij een pottenbakster in Leusden. Daar heeft ze de liefde voor het vak geleerd en nadien heeft het draaien altijd centraal gestaan in haar werk. In 1983 is zij begonnen met de studie Docent Beeldende Vorming aan de Academie voor Beeldende vorming in Amersfoort. Na haar afstuderen heeft zij haar liefde voor keramiek en haar opleiding tot docent gecombineerd in haar eigen atelier. Naast het draaien/vormgeven van een eigen collectie is ze begonnen met het geven van lessen pottenbakken aan kleine groepen. Inmiddels geeft ze naast pottenbakken (draailes) ook les in boetseren en werkt ze voornamelijk in opdracht. Behalve “gewoon” gedraaid werk is zij begonnen met het insnijden en vervormen van draaiwerk. Een en ander heeft geresulteerd in een collectie van pinguïns, dolfijnen en vogels

De expositie is vrij toegankelijk op boerderij Klein Beekhoven aan de Holkerweg 17 in Nijkerk. De expositie is geopend op 17 en 18 augustus van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie