Curiosamarkt druk bezocht

8 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

De markt werd druk bezocht, er was dan ook weer van alles te koop, van kopjes en schoteltjes tot schilderijen en van puzzels tot lp’s. Janny staat al een aantal jaren op de markt. Ze komt uit Wijk bij Duurstede en komt vaak in Nijkerk.

NIJKERK - Onder werkelijk prachtige weersomstandigheden organiseerde de Stichting Plein Promotie Nijkerk (SPPN) zaterdag een aparte curiosamarkt op het Plein in Nijkerk. Meer dan 40 kramen vol tweedehands spullen lokten niet alleen veel Nijkerkers maar ook toeristen naar het Plein.

door Gerrit Steen

Janny: “Het is een gezellige markt hier, de mensen die er zijn komen zijn over het algemeen goed gehumeurd. Vooral in het toeristenseizoen zie je veel verschillende mensen. Het blijft niet alleen bij kijken, de mensen kopen hier ook goed. Het is gewoon heel gezellig. Vooral de sociale contacten zijn belangrijk, het levert vaak aardige gesprekken op. Er komen ook vaak dezelfde mensen. Er staat hier een bankje naast mijn stand, vanmorgen hebben hier drie mannen wel twee uur gezeten. Die geef ik dan wat te drinken ook, heel leuk. De mensen uit Nijkerk vinden het ook een leuk evenement, dat kun je goed merken. Als ik hier in april sta en het is koud, dan komen ze mij soms een pannetje soep brengen. Vaak komen mensen hier terug als ze iets speciaals zoeken, zoals bekers, borden en vaasjes over het koningshuis. Het is wel hard werken, ‘s morgens om 06.00 opstaan, de hele boel hier installeren, alles weer afbreken – voor 19.00 uur ben ik niet thuis, dat zijn lange dagen door.”

Kwaliteit

Trijny en Wil, geboren en getogen in Nijkerk, komen al jaren regelmatig op de curiosamarkt: “Het is altijd heel gezellig hier. De kwaliteit is van de spullen is ook veel beter geworden de laatste jaren. We hebben ook wat gekocht, een kristallen karaf en een kristallen stopfles. Het is hier op het Plein een stuk leuker geworden met al die terrassen. Vroeger kenden we veel meer mensen dan nu. Er is veel meer import dan vroeger. Toen kwam je veel bekenden tegen waar je een praatje mee maakte, nu is dat niet meer zo. Nijkerk is groot geworden hoor, kijk maar eens naar die uitbouw, we zitten al bijna tegen Amersfoort aan. Dat oude gemoedelijke Nijkerk is er niet meer, waar je bij wijze van spreken in en uit bij elkaar liep. Wij wonen hier al meer dan 40 jaar. We komen ook altijd op de vrijdagmarkt iedere week even naar het Plein. Er is hier iedere zaterdag ook wel wat te doen, leuk hoor. De horeca is erg actief, het is door al die activiteiten toch een stuk gezelliger geworden.”

Hits

Na afloop van de curiosamarkt was er tot 22.00 uur op het podium van het Plein een live optreden van de zanger John van Leeuwen, met een repertoire vol Hollandse hits, waaronder een groot aantal zelf geschreven liedjes. Het is niet de eerste keer dat John van Leeuwen het Nijkerk met een optreden verraste, vier jaar geleden verzorgde hij ook al een succesvol optreden op het Plein.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie